Üzümlü Hudut Kapısından Geçişler Başladı - Son Dakika
Yerel

Üzümlü Hudut Kapısından Geçişler Başladı

Üzümlü Hudut Kapısından Geçişler Başladı

Üzümlü Hudut Kapısı, Hakkari ve Irak'ta yaşayan vatandaşların cenaze, taziye, düğün ve bayram gibi günlerde görüşmelerini sağlamak amacıyla açıldı.

25.09.2014 12:27  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari ve Irak'ta yaşayan vatandaşların cenaze, taziye, düğün ve bayram gibi günlerde görüşmelerini sağlamak amacıyla Türkiye-Irak sınırındaki Üzümlü Hudut Kapısı'ndan geçişler başladı.

Çukurca'ya 15 kilometre uzaklıkta bulunan ve nisan ayında sembolik olarak açılışı yapılan Üzümlü Sınır Kapısı, pazartesi ve perşembe günleri iki ülke halkına hizmet verecek. İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polislerin, pazartesi ve perşembe günleri görev alacağı kapıda, pasaportla geçiş işlemleri yapılacak.

Irak'ın Zaho kentinden Çukurca'daki akrabalarını görmeye gelen Mehmet Hasan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kapının açılmasından memnuniyet duyduğunu belirterek, uzun zamandır kapının açılmasını beklediklerini söyledi.

Bir hafta önce sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaptığını anlatan Dilşat Zahuyi ise "Bir akrabamızın düğününe katılmak için bir hafta önce geldim, şimdi dönüyorum. Geçişlere kolaylık sağlayan ve kapının açılmasına vesile olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Irak'ın Duhok kentindeki bir taziyeye katılmak için sınırdan geçen Zeydin Akdemir de önceki yıllarda 150-200 kilometre yol kat ederek Habur Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptıklarını ifade etti.

Akdemir, kapının açılmasının hem kendileri hem de Irak'ta yaşayan akrabaları için önemli olduğunu bildirerek, yetkililere teşekkür etti. - Hakkari

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üzümlü Hudut Kapısından Geçişler Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement