Uzundere'de Dönüşüm İçin Yıkımlara Başlandı - Son Dakika
Yerel

Uzundere'de Dönüşüm İçin Yıkımlara Başlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Uzundere'de ilk 23 binanın yıkımına başladı.

28.02.2015 14:32

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Uzundere'de ilk 23 binanın yıkımına başladı.

Uzundere projesinin başlangıcı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kentsel dönüşümün Türkiye'de yeni uygulandığını, yasal çelişkilerinin bulunduğunu belirtti.

Kentsel dönüşümde kendilerinin basit kuralları olduğunu aktaran Kocaoğlu, "Birincisi yerinde dönüşüm olacak. Uzundere'yi yurt edinmiş vatandaşlarımız, Uzundere'de yaşamaya devam edecek. İkincisi, burada yaklaşık 3 bin 500 civarında konut yapılacak. Bunun inşaat maliyeti var. İhale ile bunu  yapacağız. İnşaat maliyeti var. İnşaat maliyetinden sonra müteahhidin karı var. Kar hesabı ile girecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi bu organizasyonu gerçekleştirdiği zaman hiç bir rant, bir kuruş belediyeye kalmayacak" diye konuştu.

- 65 aileye ev verildi

Uzlaşma çalışmalarının devam ettiği proje kapsamında, ilk etapta yasa gereği dönüşüm alanından konut/ iş yeri teklif edilemeyen hak sahiplerine ait 23 bina yıkılacak. Hak sahipleri ile varılan uzlaşma ile 23 binada oturan 65 aileye Büyükşehir Belediyesi'ne ait Uzundere Toplu Konutları'ndan konut tahsis işlemleri gerçekleştirilerek hak sahipleri de evlerine taşındı. 32 hektarlık alanda etap etap olmak üzere, 474 yapının daha yıkımını gerçekleştirileceği bildirildi.

Bölgede yapılması planlanan toplam 3 bin 500 konut ya da ticari yapıyı kapsayan tüm altyapı ve üstyapı uygulama projelerinin hazırlanması için ihale süreci devam ediyor.

İzmir-Aydın- Çeşme otobanı yanında bulunan Uzundere Mahallesi için hazırlanan ön projede; 149 bin metrekare konut alanı, 66 bin metrekare rekreasyon alanı, park alanları ve çocuk oyun alanları ile 10 bin metrekare alan da sosyal donatı alanı olarak ayrıldı.

Uzundere İletişim Merkezi'nde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmelerini sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarla konut/ iş yeri sözleşmesi imzalamaya devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uzundere'de Dönüşüm İçin Yıkımlara Başlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement