Vali Çiçek, Datça İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Çiçek, Datça İlçesini Ziyaret Etti

Muğla Valisi Amir Çiçek, TCG Gediz Savaş Gemisinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

23.03.2015 16:23

Muğla Valisi Amir Çiçek, TCG Gediz Savaş Gemisinde şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

Datça ilçesini ziyaret eden Çiçek, ilk olarak Çanakkale Deniz Zaferi'nin 100. yıl dönümü nedeniyle Datça açıklarında halkın ziyaretine açılan TCG Gediz Savaş Gemisinde incelemelerde bulundu, şehit aileleri ve gaziler onuruna verilen öğle yemeğine katıldı.

Gemi ziyaretine, Kaymakam Hamdi Üncü, Garnizon Komutan Vekili Yarbay İsmail Ünver, Belediye Başkanı Şener Tokcan, Muharip Gaziler Derneği Datça Şube Başkanı Ferhat Ünsalan ve diğer yetkililer de eşlik etti.

Güney Görev Grup Komutanı Tuğamiral Cihat Yaycı ile gemide bir süre görüşen Vali Çiçek, daha sonra şehit aileleri ve gazilerle sohbet etti.

Burada konuşan Çiçek, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıl dönümünde şehitleri rahmet, minnet ve şükran duygularıyla andıklarını söyledi.

Millet olarak geleceğe güvenle bakabilmek için Çanakkale ruhunu yaşatmanın ve gelecek nesillere bu bilinci aşılamanın öneminli olduğunu belirten Çiçek, "Ecdadımız, şehitlerimiz, gazilerimiz bugün Çanakkale'yi geçilmez hale getirdiler. Çanakkale geçilmiyor, geçilmez. Şayet geçilseydi Türkiye'mizde ne bayrak dalgalanırdı, ne de bu vatanda bağımsız halde yaşayabilirdik" dedi.

Çiçek, buradaki ziyaretin ardından 12 mahallenin muhtarıyla Datça Esnaf Odası Toplantı Salonunda bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Kaymakam Hamdi Üncü, toplantı öncesi Datça'nın sorunları ve yapılan çalışmalar hakkında Vali Çiçek'e brifing verdi.

Sorunların çözümünün takipçisi olacağını belirten Vali Çiçek, toplantının ardından liçedeki yaşlı ve engellileri evlerinde ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çiçek, Datça İlçesini Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement