Vali İpek Duhok'ta Vali Atrushi ile İftar Yaptı - Son Dakika
Yerel

Vali İpek Duhok'ta Vali Atrushi ile İftar Yaptı

Vali İpek Duhok\'ta Vali Atrushi ile İftar Yaptı

Şırnak Valisi Hasan İpek ile eşi Gülten İpek, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Duhok Valisi Farhad Atrushi'nin iftar daveti üzerine Duhok'a gitti.

22.07.2014 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Valisi Hasan İpek ile eşi Gülten İpek, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Duhok Valisi Farhad Atrushi'nin iftar daveti üzerine Duhok'a gitti.

Duhok Valiliği Konukevi'nde ağırlanan Vali Hasan İpek ile eşi Gülten İpek, Duhok Valisi Farhad Atrushi ve eşi tarafından çok sıcak bir şekilde karşılandı. Vali Yardımcısı Mustafa Akgül, Habur Mülki İdare Amiri ve Vali Yardımcısı Turgay İlhan, Silopi Kaymakamı Suat Demirci ve eşi, Şırnak İl Emniyet Müdürü İsa Aydoğdu ve eşi, Şırnak TSO Başkanı Osman Geliş ve Cizre TSO Başkanı Süleyman Çağlı, Vali Hasan İpek ile birlikte programa katıldı.

Duhok Valisi Farhad Atrushi Şırnak Valisi Hasan İpek'e hem Kürtçe hem Türkçe 'hoş geldiniz' dedi. Şırnak Valisi Hasan İpek de, "Duhok Valimiz Ferhat beye ben hayırlı demek için buradayım. Biz ailece geldik. Onun için dedik çok yakın böyle ilişki kurmak istiyoruz. En kısa zamanda da onları Türkiye'ye bekliyoruz. İnşallah bölgedeki sıkıntılarda biran önce biter. Çok daha güzel günlerde birlikte oluruz. Şimdi yer belirme konusunda Aktepe konusunda mutabık kaldık. Duhok Valiliği ile Şırnak Valiliği alt komisyon olarak mutabık kaldı. Gülyazı, Roboski ile Ovaköy konusunda yerler tam belirlenemedi. Onunla ilgili görüşmemiz daha sonra devam edecek. Şimdi bunların hepsi aynı zamanda başlamaz, ama İnşallah çok yakın zamanda bir ay içerisinde, 2 ay içerisinde başlayacağız. İnşaata başlayacağız. Bir yıl içerisinde de bitirmek istiyoruz. Yani çok hızlı bir şekilde bitirmek istiyoruz" dedi.

Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş de, "Uzun yıllardır hasretle beklediğimiz bir günü yaşıyoruz. Valimizle beraber Duhok valisini ziyaret ettik. Habur'da yaşanan sorunlar ve bölgelerin gelişmesi için önündeki engellerin kaldırılması ileriye dönük gelişmelerin sağlanması için bölgeler arası diyaloğu son derece önemsiyoruz. İnşallah bu birliktelik ilimizin, bölgemizin kalkınması için çok ciddi katkı sağlayacaktır" dedi.

Konuşmaların ardından Duhok Valisi Farhad Atrushi heyette bulunanlar ile bir süre sohbet etti. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali İpek Duhok'ta Vali Atrushi ile İftar Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement