Vali Yavuz: "Üretim ve Sanayileşme Heyecanı Sürüyor" - Son Dakika
Yerel

Vali Yavuz: "Üretim ve Sanayileşme Heyecanı Sürüyor"

Vali Yavuz: "Üretim ve Sanayileşme Heyecanı Sürüyor"

Muş Valisi Seddar Yavuz, “Tarımsal kırsal kalkınmanın desteklemiş olduğu birçok fabrikayı önümüzdeki yılda açacağız. Muş kalkınıyor, her geçen gün değişiyor, daha da değişeceğini göreceğiz” dedi.

26.05.2016 10:23

Muş Valisi Seddar Yavuz, "Tarımsal kırsal kalkınmanın desteklemiş olduğu birçok fabrikayı önümüzdeki yılda açacağız. Muş kalkınıyor, her geçen gün değişiyor, daha da değişeceğini göreceğiz" dedi.

Muş Valisi Seddar Yavuz, mülkiyeti İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve Muş Belediyesi'ne ait Sanayiciler, Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Merkezi'nde faaliyet yürüten 28 çeşitli sanayi kuruluşunda inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Sanayi üreticileri ile bir araya gelen Vali Yavuz, üreticilerin talep ve sorunlarını dinleyip her zaman istihdam sağlayan üreticilerin yanlarında olacaklarını ifade ederek, kurallara uymayanlar hakkında ise yasal işlem başlatacaklarını söyledi. Vali Yavuz, sanayi kuruluşları ve depoları ekiplerle birlikte inceleme fırsatı bulduklarını belirterek, "Memnuniyetle müşahede ediyoruz ki Muş sanayide belli bir mesafe kat ettiğini ve epey bir üretim alanına sahip olduğunu görüyoruz. Şu anda bir bavul fabrikasında bulunuyoruz. Girişimci kardeşimizi de tebrik ediyor, kutluyoruz. Bunun dışında yine gördüğünüz tekstil fabrikasını gezdik, yaklaşık 400 civarında çalışanımızı yerinde görme fırsatımız oldu. Bunun dışında yine yeni açılan bir kablo fabrikasını izledik. Önümüzdeki süreçte Muş'un çok daha iyi bir ivme kazanacağını, özellikle sanayi, istihdam, üretim noktasında yeni bir seriye geçileceğini değerlendiriyor ve düşünüyoruz. Her defasında huzur kenti Muş olarak ifade ediyorum bu kenti. Bu huzurunda özellikle üretim, istihdamı ve sanayiye olumlu katkılar sunacağını değerlendiriyoruz. Özellikle ulaşım imkanlarının en üst seviyede olması, tarım arazilerinin genişliği ve bir taraftan Bingöl diğer taraftan da Bitlis'in de merkezi halinde bulunması, coğrafi konum avantajı ilimize sunuyor. Özellikte çok iyi bir havaalanımız var ve 350 bine yakında yolcu kapasitesiyle üretim ve istihdam bakımından çevre illere göre bir avantaj sağlıyor. Bu avantajı en iyi şekilde kullanmayı planlıyoruz. Hükümetimizin de en önemli hedeflerinden bir tanesi de üretim ve istihdam. Sanayinin geliştirilmesi noktasında çalışmalarımız var. Ümit ediyorum ki önümüzdeki süreçte böylesine genç ve üretme sevdalısı kardeşlerimizin ilimizi tercih edeceğini düşünüyorum. Ayrıca Tekstil Kent Projemiz de devam ediyor, şu anda onu da gerçekleştirmemiz üzerinde çalışıyoruz" dedi.

"ÜRETİM VE SANAYİLEŞME HEYECANI SÜRÜYOR"

Muş'ta üretim ve sanayileşme heyecanının sürdüğünü hatırlatan Vali Yavuz, "Tekstil fabrikamızı gezdik, onlar da şu anda İsveç'e mal yapıyorlardı. Onlarda ihracatta iddialılar. Yine kablo ihracatı söz konusu. Bizim neyimiz eksik? Sorusunu sormamız gerekiyor. Biz neden yapamayalım? Muşlu niye ihracat yapamasın? Niye üretemesin? Bizim diğer illerden ne eksiğimiz, ne kusurumuz var? Burada önemli olan sanayicimizin, üretenimizin önünü açmak. Tekstil Kentle beraber biz işçi istihdamına bin 500, 2 bin artı koymak istiyoruz. Burayı gezerken birçok sanayicimiz Tekstil Kenti sordu, oradan kendilerine yer verilip verilmeyeceğini sordu. Ayrıca yer tahsisi yapıldığı takdirde kendi fabrika binalarını da yapacaklarını ifade ettiler. Bu şu anlama geliyor; demek ki Muş'ta bir heyecan var. Üretim ve sanayileşme heyecanı sürüyor. Biz de bu heyecanı, umudu boşa çıkarmamak için onların her zaman yanlarında olacağımızı söylemek istiyorum. Muş iyi gidiyor. Özellikle tarımsal kırsal kalkınmanın desteklemiş olduğu birçok fabrikayı önümüzdeki yılda açacağız. Muş kalkınıyor, her geçen gün değişiyor, daha da değişeceğini göreceğiz" ifadelerini kullandı.

"İŞ YERLERİMİZİ BİZDEN HABERSİZ 3. ŞAHISLARA KİRALAYANLARA MÜSAMAHAMIZ YOK"

İş yerlerini birkaç katına 3. şahıslara kiralayanlara asla müsamaha gösterilmeyeceğini hatırlatan Vali Yavuz, "Burada açık ve net bir şekilde söylediğimiz şey şu; biz şu anda buradan para kazanmıyoruz. Biz bu yerleri kiraya verirken hiçbir şekilde amacımız para kazanmak değil, tamamıyla sanayi, üretim ve istihdamın peşindeyiz. Bizimle sözleşme imzalayıp, bizden habersiz başka üçüncü kişilere bunların verilmesi etik değildir. Bu tür davranışlara müsamaha etmeyeceğimizi açıkça söylüyoruz. Biz buradan para kazanmayı hedeflesek daha yüksek rakamlara vermeyi tercih ederiz. Oysa biz şunu tercih ediyoruz, diyoruz ki daha küçük rakamlar olsun ama istihdam olsun, üretim olsun. Bizden kiralayıp, bizden gizli saklı birkaç katına 3. şahıslara kiralamak ahlaki değildir, bunu söylüyorum. Bu durumda olanlar varsa el koyacağımızı açık açık söylüyorum" şeklinde konuştu.

Vali Yavuz, incelemelerin ardından sanayi bölgesinden ayrıldı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yavuz: 'Üretim ve Sanayileşme Heyecanı Sürüyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement