Vali Yılmaz'dan Şehit Yakınları, Gaziler ve Ailelerine Yemek - Son Dakika
Yerel

Vali Yılmaz'dan Şehit Yakınları, Gaziler ve Ailelerine Yemek

Vali Yılmaz\'dan Şehit Yakınları, Gaziler ve Ailelerine Yemek

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, şehit yakınları, gaziler ve ailelerine yemek ikramında bulundu.

21.09.2015 11:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, şehit yakınları, gaziler ve ailelerine yemek ikramında bulundu.

İl Özel İdaresi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen yemek programına Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğul, Belediye Başkan vekili Galip Gültekin, DPÜ Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Baro Başkanı Ahmet Atam, Vali Yardımcıları Yüksel Kara, Rıza Gençoğlu, Aytaç Akgül, İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, İl Müftü Vekili Veysel Kükrek, Muharip Gaziler Derneği Kütahya Şube Başkanı Şaban Başoğul, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Kütahya Şube Başkanı Ahmet Asım Okat, şehit yakınları, gaziler ve aileleri ile bazı daire müdürleri katıldı.

Çok sayıda şehit yakını, gazi ve ailesinin katıldığı programda Vali Şerif Yılmaz ve eşi Hilal Yılmaz tek tek masaları ziyaret ederek şehit yakınları, gaziler ve aileleriyle sohbet etti.

İl Müftü Vekili Veysel Kükrek'in duasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan Vali Şerif Yılmaz son günlerde yaşanan terör olaylarına değindi.

Mücadelenin son teröriste kadar edeceğini belirten Vali Yılmaz, "Birlikteliğimiz, güzel ilişkilerimiz ilerleyerek devam etsin. Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e mareşallik rütbesiyle birlikte gazilik unvanının verilişinin 94'üncü yılı ve gaziler günü. Devletimizin en üst seviyesine kadar ülkemize, devletimize ve milletimize kanıyla canıyla, uzuvlarıyla parça vermiş, hizmet etmiş insanların ailelerine vefa borcumuz var. Bugün bu ülkede ezan okunuyor, şehitlerimizin kanıyla oluşmuş olan bayrağımız dalgalanıyorsa bu uğurda can veren, kendini feda etmeye hazır olan bu milletin evlatları sayesindedir. Onlara şükran borçluyuz. Ülkemizin dört bir yanından yine acı haberler geliyor. Acılar paylaşıldıkça azalır ama yüreğimiz yanıyor. Bununla ilgili devletimizin en üst makamında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi "Son terörist bitinceye kadar bu mücadele devam edecek." Bu tüm milletimizin aynı duygusu" dedi.

Türkiye'nin geçmişe göre siyasi ve askeri yönden daha kuvvetli olduğunun altını çizen Vali Şerif Yılmaz, "Geçenlerde gördünüz tüm Kütahya bir oldu. Bayrağını alan vatandaşlarımız hep beraber Kütahya'da teröre tepki gösterdi. Geçen gün Ankara'daydı yarın İstanbul'da birlik olunacak. Ülkemizin, kardeşliğimizin birlik ve beraberliği için tek vücut olma zamanı. Bugün Kore, Kıbrıs gazilerimiz var Çanakkale, İstiklal Harbi gazimiz kalmadı, hepsi rahmete kavuştu. Kol kola, omuz omuza gittiğimiz, beraber savaştığımız insanların arasına fitne sokmaya, birbirimize düşürmeye, kardeşliğimizi bozmaya çalışan bizim güçlenmemizden rahatsız olan dış güçler, onların içerideki maşaları zaman zaman tuzağa düşürüyorlar. Ancak şu iyi bilinmelidir ki dün Çanakkale'de, Dumlupınar'da olduğu gibi bugün de Türkiye'nin her bir noktasında bu millet yine tek vücut olur. Bu millet, ülkeyi bölmek isteyen gerek dahili gerek harici tüm düşmanları hasımları alt etmeye muktedir olur. Dünden daha güçlü, dünden daha kuvvetliyiz. Ekonomik ve siyasi olarak bunun üstesinden gelecek güçteyiz.Kıbrıs'taki tanklar 1974 yılında ambargo nedeniyle kullanılamadı, hepimiz biliyoruz. Bugün ise kimseye muhtaç olmadan kendi askeri araç gereç ve silahlarımızla nerede olursa olsun bu ülke gitme kudret ve iradesine sahip oldu. Düne kadar kullanamadığımız silahlarımız, İHA'larımız vardı. Kullandıklarımızın bilgileri bizden önce başka ülkelere gidiyordu, silahlarımızı NATO çerçevesinde kullanabiliyorduk. Bugün kendi milli silahlarımızla kendi milli mücadelemizi yapacak güç ve kudretteyiz. Bu nedenle Türkiye Cumhuriyeti'nin birkaç kişinin kendi kafasından uydurdukları ya da birilerinin söylediği şekilde alt edilemeyeceğini tekrar söylüyorum. Bu uğurda canını, kanını veren, hayatını feda etmek için hazır olan bu kadar evladımız varken bunu kimse başaramayacaktır" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Yılmaz'dan Şehit Yakınları, Gaziler ve Ailelerine Yemek - Son Dakika


Advertisement