Valilik, Silvan Bilançosunu Paylaştı - Son Dakika
Yerel

Valilik, Silvan Bilançosunu Paylaştı

Valilik, Silvan Bilançosunu Paylaştı

Silvan ilçesinde, PKK'nın keskin nişancısı ve bombacısının öldürüldüğü, operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildiği bildirildi.

19.07.2016 19:38

Diyarbakır Valiliği, Silvan ilçesine bağlı 16 köyde, 14 Temmuz'da sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi ile başlayan ve 16 Temmuz'da sona eren operasyona ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, ilçedeki operasyonda, biri örgütün keskin nişancısı, biri de bombacısı olmak üzere 3 PKK'lının öldürüldüğüne dikkat çekilerek, 24 işbirlikçinin yakalandığı belirtildi.

Açıklamada, "Silvan ilçesi dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen BTÖ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölgede BTÖ mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalamak, Bölücü Terör Örgütünün finans kaynağı olan yasa dışı uyuşturucu madde ekim alanlarını imha etmek ve imal edilmiş uyuşturucu maddeleri ele geçirmek maksadıyla, Diyarbakır ili Silvan ilçesinde 16 köy kırsal ve ormanlık alanını kapsayan ve 14 Temmuz 2016 tarihinde başlayan operasyon 16 Temmuz 2016'da başarıyla tamamlanmıştır.

İcra edilen operasyonda; bölgede faaliyet gösteren 3 BTÖ mensubu terörist silah ve teçhizatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiş (keskin nişancı ve bombacı) ve 24 işbirlikçi yakalanmıştır. Yapılan aramalarda toplam 12 silah (1 M-16 P.Tf., 1 roketatar, 2 av tüfeği, 2 Kaleşnikof P.Tf., 1 Kanas Kes.Niş.Tf., 1 Baretta Tab., 4 el bombası,1 kurusıkı tab.) bunlara ait 1071 mühimmat, 20 adet şarjör, 5 telsiz, 5 adet anti tank roket mühimmatı, 5 adet anti tank roket mühimmat sevk fişeği, 4 adet dürbün ve 2 adet gece görüş cihazı ele geçirilmiştir.
Patlayıcı yapımında kullanılan 1.920 kg amonyum nitrat (mazot ile karıştırılmış), 2 adet çanta içerisinde EYP düzeneği, 9 adet dinamit lokumu, 17 adet TNT kalıbı, 6 adet elektrikli fünye ve infilaklı fitil, EYP düzenekleri için hazırlanmış pil blokları, varil ve bidonlar, EYP düzenekleri için radyo, EYP için hazırlanmış muhtelif malzemeler 12 mutfak tüpü, 2 yangın söndürme tüpü vb.), 1165 metre EYP için hazırlanmış kablo, EYP döşerken kullandıkları muhtelif malzemeler (kazma, kürek vb.) ve 19 adet EYP düzenekleri için hazırlanmış akü bulunarak imha edilmiştir.

BTÖ mensubu teröristler tarafından farklı bölgelerden gasp edilerek Silvan kırsalına getirilen ve bombalı araç yapımında kullanılacağı tespit edilen 4 araç ile bombalı araç saldırılarında kullanacakları araçlara takacakları değerlendirilen (resmi ve özel araçlardan gasp ettikleri) plakalar ele geçirilmiştir. BTÖ mensuplarının yol keserken kullandıkları reflektör ve karayolları ikaz levhası, çok sayıda muhtelif gıda, giyim ve yaşam malzemeleri, sığınak yapımında kullanılan malzemeler, çok sayıda muhtelif örgütsel doküman, sözde BTÖ yü simgeleyen bez parçaları, hava görüntülerini engellemek maksatlı kullanılan şemsiyeler ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından operasyon ile ilgili olarak adli işlemlere devam edilmektedir."

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Valilik, Silvan Bilançosunu Paylaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement