Teröristler 3 Ton Patlayıcıyı, Hayvan Gübresiyle Gizlemiş - Son Dakika
Güncel

Teröristler 3 Ton Patlayıcıyı, Hayvan Gübresiyle Gizlemiş

Diyarbakır Valiliği, kente bulunan bomba yüklü traktörde, TNT ve piknik tüpleri ve yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ile desteklenmiş patlayıcının kullanıldığını açıkladı.

21.05.2016 15:55  Güncelleme: 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da PKK'nın bomba yüklü traktörünün nasıl ele geçirildiği de netleşmeye başladı. Buna göre, Diyarbakır'a 20 kilometre uzaklıkta Elazığ karayolu üzerindeki merkez Yenişehir İlçesi'nin kırsal kesimindeki Altu Mahallesi yakınlarında yol kontrolü yapan jandarmalar tarafından durdurulmak istenen traktörden ateş açılınca çatışma çıktı. Çatışmada 1 PKK'lı öldürülürken, traktörün römorkunda yapılan aramada 3 ton patlayıcı bulundu. Çağrılan bomba imha ekipleri tarafından yoldan 1 kilometre uzaklığa götürülen traktör, güvenlik önlemleri alındıktan sonra kontrollü patlatıldı.

YOL KONTROLÜNDE YAKALANDI

Valilikten yapılan açıklamada, güvenlik güçlerine yönelik saldırıda bulunan terör örgütü mensuplarının faaliyetlerinin tespiti, yakalanması ve etkisiz hale getirilmesi amacıyla çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekiplerince terör örgütü tarafından gerçekleştirilen mayın, el yapımı patlayıcı ve bombalı araçlarla düzenlenen saldırıların önlenmesi, teröristlerin yakalanması, şehir merkezlerindeki irtibatlarının kesilerek, il, ilçe merkezleri ile köy ve mahalle giriş çıkışlarını kullanmalarının engellenmesi, özellikle silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcıların ele geçirilmesi maksadıyla yol kontrolleri yapıldığı belirtildi.

Hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışılan patlayıcı madde ve düzenekleri kontrollü bir şekilde infilak ettirildikten sonra böyle bir çukur oluştu...

PATLAYICIYI HAYVAN GÜBRESİYLE GİZLEMİŞLER

Çalışmalar kapsamında bugün sat 02.00 sıralarında Yenişehir ilçesi Yaytaş köyü bölgesinde gerçekleştirilen yol kontrolü sırasında "dur" ihtarına ve yapılan ikazlara rağmen durmayarak kaçmaya çalışan patlayıcı madde yüklü traktörün ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Patlayıcı madde yüklü traktör üzerinde yapılan incelemede, TNT ile güçlendirilmiş, patlamanın etkisini arttırmak, parça tesiri teşkil etmek amacıyla 3 piknik tüpü ile desteklenmiş, üç elektrikli fünye ve infilaklı fitil çekili, yaklaşık 2-3 ton amonyum nitrat ve alüminyum tozu karışımından oluşan el yapımı patlayıcı madde ile uzaktan radyo frekans (RF) komutalı alıcı sistemi (4 büyük pille desteklenmiş) tespit edilmiştir. Patlayıcı madde ve düzeneklerinin hayvan gübresiyle gizlenmeye çalışıldığı görülmüştür."

TERÖRİSTİN ÜZERİNDEN UZAKTAN KUMANDA ÇIKTI

Patlayıcı madde yüklü traktörü kullanan erkek teröristin ölü ele geçirildiği, teröristin üzerinde ateşleyici düzeneğe ait uzaktan kumanda ile otomobil araç kumandası bulunduğu aktarılan açıklamada, ele geçirilen patlayıcının, güvenlik güçlerince emniyetli şekilde imha edildiği belirtildi.

Açıklamada, olayla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü soruşturma yürütüldüğü bildirilerek, bölgede yaşayan vatandaşların ve kamu personelinin emniyetini sağlamak amacıyla teröristle mücadeleye artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

Teröristler 3 Ton Patlayıcıyı, Hayvan Gübresiyle Gizlemiş
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Teröristler 3 Ton Patlayıcıyı, Hayvan Gübresiyle Gizlemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Mayk: Bunlar dan her serefsizligi bekle.bir tek seyi bekleme durustluk...bunlar ETEK bile giydi. Kisacasi adi pkk soyadi vatan haini. Tum pislik isler bunlarda. 16 10 Yanıtla
  • Türkiyeli: Ne diyorsun sen ya ne hak araması suçsuz günahsız insanları öldürüp çocukları yetim bırakıp ne hak aramasından bahsediyorsun herkezin zoruna giden memnun olmadığı şeyler herkes dağa çıkıp şehre inip suçsuz günahsız insanları öldürsün bu nasıl hak aramak Allahtan kork. Neye hizmet ettiğinizi bir gün öğreneceksiniz ama geç olmasından korkuyorum pişman olacaksınız ve biz biliyoruz içinizde hala temiz Allahtan korkan insanlar var Rabbim sizede akıl fikir versin. İsrailin ordusunda asker olmaktan ona hizmet edip ülkeleri böldürmekten kurtarsın PİŞMAN OLACAKSINIZ HEM BU DÜNYADA HEM AHİRETTE.. 15 2 Yanıtla
  • yalova: chp nin geçmişi bozuk 7 1 Yanıtla
  • MRYM: Bu ne ya bu insanlıkmıdır.Insanların kanını dökmek onlar için eğlence haline gelmiş.Yazık günah değil mi anneleri evladından masum günahsız çocukları babalarından ayırıyorsunuz.inşallah hepiniz birden geberirsiniz acısamasız hayvan lesleri 7 0 Yanıtla
  • chp: chp sağılmaya devam..inekler 1 2 Yanıtla

Advertisement