Van'da Kitlesel Yürüyüş Düzenlenecek - Son Dakika
Yerel

Van'da Kitlesel Yürüyüş Düzenlenecek

Van\'da Kitlesel Yürüyüş Düzenlenecek

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri, Van halkını yarın düzenlenecek kitlesel yürüyüşe katılmaya çağırdı.

25.08.2015 12:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) il örgütleri, Van halkını yarın düzenlenecek kitlesel yürüyüşe katılmaya çağırdı.

Yarın Van'da düzenlenecek yürüyüşe ilişkin DBP Van İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, Özalp Belediyesi Eş Başkanı Handan Bağcı katıldı. Basın açıklamasını yapan HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, "AKP hükümeti, 7 Haziran genel seçimlerinde HDP karşısında aldığı yenilginin ardından 13 yıl hiç dilinden düşürmediği milli iradeyi hiçe saymış ve seçim sonuçlarının faturasını halklarımıza ödetmeye karar vermiştir. Son bir ay içinde sivil, asker, polis yüzlerce insanımızı kaybettik. Bir yandan HDP'li milletvekillerinin dokunulmazlığını kaldırmak için çalışma yürütenler diğer yandan halkımızın oylarıyla seçilmiş belediye eş başkanlarımızı tutuklamaya devam etmektedir" dedi.

Derya Hayva, Silvan, Lice, Varto ve Şemdinli'de çıkarılan savaşa "dur" demek için yarın alanlara çıkacaklarını ve savaşa karşı barışı savunacaklarını sözlerine ekledi. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da Kitlesel Yürüyüş Düzenlenecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement