Van'da Nevruz Kutlamasında Olay Çıktı(2) - Son Dakika
Güncel

Van'da Nevruz Kutlamasında Olay Çıktı(2)

Van\'da Nevruz Kutlamasında Olay Çıktı(2)

mektup BARIŞIN YOL HARİTASIDIR HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'daki Nevruz kutlamasında yaptığı konuşmasında, Diyarbakır'da nevruzda okunacak mektubun barışın ilanı değil, barışın yol haritası olduğunu söyledi.

20.03.2015 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

mektup BARIŞIN YOL HARİTASIDIR

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Van'daki Nevruz kutlamasında yaptığı konuşmasında, Diyarbakır'da nevruzda okunacak mektubun barışın ilanı değil, barışın yol haritası olduğunu söyledi. Barış mücadelesinde çok önemli aşamaların geçildiğini ifade eden Demirtaş, "Geleceğimizi, kardeşçe, adil, eşitçe bir yaşamı nasıl kuracağız, onun tartışılacağı, onun belirleneceği zamanlara geldik. Yarın Amed (Diyarbakır) nevruzunda sayın Öcalan'ın bir kez daha barışa dair önemli mesajı halkımızla buluşacak. Bizlere düşen şey barışa hasret kalmış, barış, özgürlük ve demokrasi hasretiyle yanıp tutuşan bütün yüreklere Türkiye'nin bütün ezilenlerine düşen şey o mesaja sıkı sıkıya sahip çıkmak, bağlı kalmak olacaktır. O mesaj eminim ki Türkiye'de barış umutlarını bir kez daha güçlendirecektir. İnanıyorum ki silahların susması, bu ülkede demokratik siyasetin güçlenmesi için hepimize büyük sorumluluk yükleyecektir. Biz şimdiden o sorumluluğu altına giriyoruz" dedi.

"BARIŞ SADECE SİLAHLARIN SUSMASI DEĞİL"

Barışın sadece silahların susması olmadığına dikkat çeken Demirtaş, "Bizim için barış demek sadece silahların susması, silahların gömülmesi değil. Akan kanın durması, anaların göz yaşlarının durması elbette çok önemlidir. Fakat bu tek başına barış değil silahların susması, silahların devre dışı kalmasından sonra yapılacak çok iş var. Bu ülkenin bütün ezilenlerinin özgürlüğe demokrasiye ihtiyacı var. Aynı zamanda barış iştir, ekmektir, aştır. Eğer insanlarımız yoksulsa, işsizse açsa, perişansa orada yine barış yok demektir. Yarın verilecek güçlü mesajdan sonra bütün halkımıza düşen şey barışı inşaa etmek için el ele vermektir. Çünkü yarın Diyarbakır nevruzunda okunacak mektup barışın ilanı değil barışın yol haritasıdır. Barışa nasıl gideceğimizi gösterecek. Barış sizin yüreklerinizde Başbakanın, Cumhurbaşkanının iki dudağında değil. Siz evet derseniz olur. Barış anaların hayır dualarındadır" dedi.

SEÇİMLE VAROLMADIK SEÇİMLE BİTMEYECEĞİZ

Seçimle var olmadıklarını, seçimle de bitmeyeceklerini belirten Demirtaş şöyle devam etti:

"Ama Türkiye'nin bütün ezilenleri böylesine tek adam diktası altında inlerken, biz ezilen halkların sesine cevap vereceğiz. Tek adama karşı tek adam olmayıp, çok adam olup, yüz binler, milyonlar olacağız. Siz ne yapılacağını bir önceki seçimlerden biliyorsunuz. Mahalle mahalle, esnaf esnaf dolaşmamız lazım. Diğer parti mensupları asla düşmanımız değil. Buna rağmen provokasyon yaptılar, buna rağmen gerilimden, şiddetten beslenerek bizi suçluymuş gibi göstermeye çalıştılar. Bu seçim döneminde HDP'nin, sizlerin yükselişini durduramayacakları için provokasyon yapabilirler. Batman bunun denemesiydi. Buradan İçişleri bakanına sesleniyorum. Batman'da ciddi bir şekilde provakosyan gerçekleştirilmek istendi. Eğer sizde bundan rahatsız iseniz, hemen onu yapanları açığa almanız lazım. Yüzbinlerce insanın bulunduğu alana gaz bombası atmak, orada katliam girişimidir. Çok şükür örgütlü davranıldığı için büyük bir facia çıkmadı. Fakat onu yapanlar bu sonucu almak istediler. Yani istediler ki Diyarbakır'da barış mesajının okunmasına bir gün kala Batman'dan onlarca cenaze çıksın. Şimdi bunu yapanlardan hükümetin hesap sorması lazım. Eğer hesap sormazlarsa, bunu yapmaya seçime kadar devam edeceklerdir."

Demirtaş yaptığı konuşmasının ardından barış güvercinlerini uçurdu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da Nevruz Kutlamasında Olay Çıktı(2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement