Van Tso Heyetinden İran'a Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Van Tso Heyetinden İran'a Ziyaret

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından İran ile ilişkilerin değerlendirilmesi ve işbirliği olanaklarının artırılmasına yönelik iş gezisi düzenlendi.

01.03.2016 16:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) tarafından İran ile ilişkilerin değerlendirilmesi ve işbirliği olanaklarının artırılmasına yönelik iş gezisi düzenlendi.

Van TSO'dan yapılan açıklamada, Türkiye'den giden heyetin Urmiye şehrinde üst düzey protokol tarafından karşılandığı, burada önemli görüşmeler gerçekleştirdikten sonra, Urmiye Ticaret Sanayi Tarım ve Madencilik Odasında yapılan toplantıya katıldığı belirtildi.

Toplantıya, İran tarafından Türkiye Başkonsolosu Mehmet Bulut, Urumiye Vali Yardımcısı, Urumiye Ticaret Sanayi Tarım ve Madencilik Odası Başkanı Kiyamarz Keyhanfar, kurum müdürleri, gümrüklerden sorumlu ulaştırma müdürü ile çok sayıda meclis üyesi katıldığı bildirilirken, Türkiye'den ise Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Başkale TSO temsilcisi, iş adamları ve Van TSO meclis üyeleri ile odaya bağlı bazı üyelerin katıldı ifade edildi.

Olumlu geçtiği kaydedilen görüşmelerde, özellikle sınır kapılarının modernizasyonu, Esendere Sero Gümrük Kapısı'nın günün şartlarına uygun hale getirilmesi konuları üzerinde durulduğu belirtildi.

Açıklamada, toplantıda söz alan Takva'nın, iki komşu ülke vatandaşlarının el birliğiyle mevcut sorunların çözümü konusunda sağlıklı adımlar atması ve birbirleriyle sağlıklı zeminlerde ticaret yapmak istediğini söylediği belirtildi.

Toplantılarda Takva'nın, Türkiye tarafı olarak yeni gümrük binasının inşaatına başladıklarını ifade ettiği ve hükümetler nezdinde atılacak adımların karşılıklı fayda sağlayacağını hatırlattığı bildirildi.

Takva'nın şu ifadelere yer verdiği kaydedildi:

"Bizler de tüccar ve tacirlerimize sağlıklı ve güzel imkanlarda ticaret yapmalarını sağlamak için zemin oluşturmak zorundayız. Urumiye ve Van şehirleri birbirleriyle çok iyi anlaşan kadim dostlukları olan iki önemli şehirdir. Her iki ülke yetkililerinin bu konuda ellerini taşın altına koymaları gerekir. Sizin de artık ivedilikle adım atmanız gerekiyor. Bizim, sizinle, düşüncemiz, duygularımız, isteklerimiz aslında aynı. Birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Çünkü kültürlerimiz çok yakın. Bizi en iyi şekilde karşıladığınız için Urumiye Sanayi Odası yönetimine ve kurum yetkilileri başta olmak üzere hepinize çok teşekkür ederi."

İran tarafıyla birçok konu üzerinde anlaşma sağlandığı ve bazı önemli mutabakatlara varıldığı kaydedilen açıklamada, Urumiye heyetinin de ziyaretten duyduğu memnuniyetlerini dile getirildiği iletildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van Tso Heyetinden İran'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement