Van ve Muş'ta Bereket Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika
Yerel

Van ve Muş'ta Bereket Ormanı Oluşturuldu

Gönül Elçileri Projesi kapsamında 3 bin 71 fidan, Van ve Muş'taki Bereket Ormanlarına dikildi.

26.03.2015 15:07  Güncelleme: 15:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

VAN/ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nca yürütülen Gönül Elçileri Projesi kapsamında 3 bin 71 fidan, Van ve Muş'taki Bereket Ormanlarına dikildi.

Proje kapsamında 2 fidanın dikildiği Van'daki tören, Tuşba ilçesinin Topaktaş Mahallesi'nde yapıldı.

Fidan dikim törenine katılan Vali İbrahim Taşyapan'ın eşi Nesibe Taşyapan, Türkiye'de orman alanlarının korunması ve ağaçlandırmanın teşviki amacıyla Emine Erdoğan'ın öncülük yaptığı "Gönül Elçileri Projesi" kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak fidan dikiminin gerçekleştirildiğine dikkati çekti.

Ormanların önemine değinen Taşyapan, "Tek istediğimiz, çocuklarımıza, gençlerimize, temiz bir ülke ve temiz bir hava bırakmak" dedi.

Ülke genelinde eş zamanlı olarak on binlerce fidan dikildiğini anımsatan Tuşba Kaymakamı Musa Sarı ise alanda, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen üniversite öğrencisi Özgecan Aslan için de fidan dikildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Van'da kadınların katılımın yüksek. Bütün gönüllülere ve gönül elçilerine teşekkür ediyoruz. Belki de dikilen ağaçların içerisinde en akılda kalanı muhtemelen Özgecan Aslan için dikilen olacaktır. Bu vesileyle ve törene katılan kadınlarımız aracığıyla biz yeniden kadına şiddete hayır mesajının altını çiziyoruz. Kadınlar bir çiçektir. Umarım bu gibi vakalar bir daha yaşanmaz."

Fidan dikim törenine, vali yardımcıları, kaymakamlar, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri, şehit yakınları ile gaziler, öğrenciler ve çok sayıda kişi katıldı.

Muş

Muş'ta da tarihi Murat Köprüsü'nde düzenlenen programda bin 71 fidan toprakla buluşturuldu.

Vali Vedat Büyükersoy, burada yaptığı konuşmasında, ormanın güzellik, sevgi, hayat ve can olduğunu söyledi. Ormanın olduğu yerde her türlü hayvanın yaşayabildiğini aktaran Büyükersoy, şöyle devam etti:

"Ormanın olmadığı yerde her türlü kötülüğe yol açacak bir psikolojik ortam vardır. İşte bu nedenle sevdiğimiz ve onlarla beraber yaşamak istediğimiz ormanları oluşturmak için sembolik olarak burada ağaç dikimine başladık. Bu program her ilçemizde kaymakamlarımız ve eşlerinin öncülüğünde devam edecektir. Aynı şekilde muhtarlarımızdan da her köyde ağaçlandırma yapmalarını arzu etmekteyiz. Ağaç sevgisini özellikle çocuklarımıza aşılamalarını Milli Eğitim Müdürlüğü camiasından istemekteyiz. Çünkü çocuklarımızın kalbine ağaç sevgisini yerleştiremezsek, ormanları korumamız mümkün değil."

Proje kapsamında bin 71 ağaç dikimi hedeflediklerini hatırlatan Büyükersoy'un eşi Zehra Kadriye Büyüreksoy ise alana dikilen ağaçlara özellikle kadınların sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Simit ikramı ve davul zurna eşliğinde halay çekimiyle sona bulan törene, Belediye Başkan Vekili Şerafettin Subaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Nuri Çevik, Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, kurum amirlerinin eşleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Van ve Muş'ta Bereket Ormanı Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement