Vekillerin Bayram Tatili Bitti, Bayram Dönüşü Meclis "Torba"Ya Devam Edecek - Son Dakika
Güncel

Vekillerin Bayram Tatili Bitti, Bayram Dönüşü Meclis "Torba"Ya Devam Edecek

Milletvekillerinin bayram tatili bitti, Meclis'in "Torba" mesaisi kaldığı yerden devam edecek.

03.08.2014 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milletvekillerinin bayram tatili bitti, Meclis'in "Torba" mesaisi kaldığı yerden devam edecek. 4 Ağustos Pazartesi günü toplanacak olan Meclis Genel Kurulu'nda maden ve taşeron işçilere yönelik düzenlemelerin de yer aldığı Torba Tasarı görüşülecek.

Meclis Genel Kurulu bayram sonrası 4 Ağustos Pazartesi günü saat 14.00'te toplanacak. Ramazan Bayramı tatilinin ardından Genel Kurul'da Torba Tasarının görüşmelerine devam edilecek.

Temel kanun olarak 6 bölüm halinde görüşülen 148 maddelik Torba Tasarının 83. Maddesinden itibaren görüşmelere devam edilecek.

Yaklaşık 70 kanunda değişiklik öngören tasarının madencilere ilişkin getirdiği bazı düzenlemeler şöyle:

Manisa İlinin Soma İlçesinde meydana gelen maden kazası sonucunda ölen sigortalının; Kuruma olan her türlü borçları terkin edilecek.

Yeraltı işlerinde çalışan işçilerde kıdem şartı aranmayacak.

Yer altı maden işlerinde çalışan işçiler için yer altındaki çalışma süresi; haftada en çok otuz altı saat olup günlük altı saatten fazla olamayacak.

Yer altı işlerinde çalışan işçilerin yıllık ücretli izin süreleri dörder gün arttırılarak uygulanacak.

Yer altında maden işlerinde çalışan işçilere, haftalık otuz altı saati aşan her bir saat fazla çalışma için verilecek ücret, normal çalışma ücretinin saat başına düşen miktarının yüzde yüzden az olmamak üzere arttırılması suretiyle ödenecek.

Maden işyerlerinin yeraltı işlerinde çalışanların emeklilik yaşı 50 olacak.

Meclis Genel Kurulu bayramdan sonra 15 Ağustos'a kadar çalışacak. Genel Kurul'da bayramdan sonra Torba Tasarının yanı sıra Ceza Muhakemesi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı'nın da görüşülmesi bekleniyor.

Genel Kurul 5, 6, 7 Ağustos Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri saat 13.00'te başlayacak. 8 Ağustos Cuma günü saat 14.00'te başlayacak ve 12, 13, 14 tarihlerinde de saat 14.00'te toplanacak.

-GRUPLAR YOK-

Meclis'te Torba Tasarının görüşmelerine devam edilecek. Ancak gündemi 10 Ağustos'ta yapılacak cumhurbaşkanı seçimleri oluşturacak.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için geri sayım başlarken Meclis'te bu hafta siyasi partilerin grup toplantıları yapılmayacak. AK Parti, CHP, MHP ve HDP grup toplantısı olmayacak.

-CHP BAŞBAKAN HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILMASINI İSTEDİ-

CHP, 17 ve 25 Aralık soruşturması kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında Meclis soruşturması açılmasını istedi. CHP'nin Başbakan hakkında verdiği soruşturma önergesinin ne zaman görüşüleceği de belirlenecek.

Meclis İçtüzüğüne göre, Meclis soruşturması açılıp açılmaması hakkında yapılacak görüşmelerin günü, önergenin verilişinden itibaren bir ay içinde görüşülüp karara bağlanacak şekilde, bir özel gündem halinde Danışma Kurulunun teklifi üzerine Genel Kurulca tespit edilecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Vekillerin Bayram Tatili Bitti, Bayram Dönüşü Meclis 'Torba'Ya Devam Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement