Vezirköprü'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Vezirköprü'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Vezirköprü Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeni ile program düzenlendi.

12.04.2015 09:32

Vezirköprü Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeni ile program düzenlendi.

Atatürk İş Merkezi Konferans salonundaki programa Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, Garnizon Komutanı Ömer Aydoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis,  Emniyet Müdürü Hakan Karslı,  Milli Eğitim Müdürü İbrahim Arslan, Yazı İşleri Müdürü Cahit Ünal, Gençlik Spor İlçe Müdürü Yener Aksoy, siyasi parti ilçe temsilcileri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan program, ilçe vaizi Mustafa Oğuz'un Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi:

"Bu seneki konu öyle değerli konu ki, kin ve nefretin yayıldığı dünyada birlikte yaşama, bir olama konusudur. Bildiğiniz gibi Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl bir konu belirler ve o konuyu işler ve bu bağlamda çeşitli etkinlikler, konferanslar ve faaliyetler yürütülür.  Bu seneki konumuz birlikte yaşamak. Ortadoğu coğrafyasına bakıldığında Suriye'sinde, Mısır'ında, Yemen'inde ya da farklı ülkelerde kin ve nefretin alabildiğince ilerlediği, ölenin de öldürenin de Müslüman olduğu bir ortamda insanlar bir birini kesiyor, halbuki İslam dünyasında kin ve nefret değil, birlik ve kardeşlik duygularının olması gereken bir atmosfer olmadır."

"Vezirköprü nevi şahsına münhasır bir ilçe, gizli hafızlar diyarı hocalar diyarı Türkiye'nin dört bir tarafına hocalar yetiştirmiştir" diyen İlçe Müftüsü Mehmet Öztürk, şöyle devam etti:

"Kuran kurslarımızın yapılmasında Vezirköprü halkının çok büyük emeği var, belediye başkanımızın bize kazandırdığı kurslar bizim hizmetlerimizin artmasına vesile oluyor. Sayın kaymakamımız her zaman bizim önümüzde bizim manevi destekçimiz. Ayşe hanım Kuran Kursumuzu Hafızlık Kur'an Kursumuzu açtık. On iki ay gibi kısa bir sürede meyvesini aldık ilk hafızımızı yetiştirdik. Mevcut erkek Kur'an kursumuzu rehabilite ettik.  Şimdi ise yeni bir kurs inşaatına başlıyoruz. 150 yatak kapasiteli geniş alanıyla, spor sahasıyla inşallah modern bir kuran kursana kavuşacağız."

Daha sonra programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim İşleri Daire Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın "Hazreti Peygamber ve birlikte yaşama" konulu konferansının ardından program son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vezirköprü'de Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement