Yakınlarımızı Serbest Bırakın" - Son Dakika
Güncel

Yakınlarımızı Serbest Bırakın"

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 4 güvenlik görevlisinin aileleri, yakınlarının serbest bırakılmasını istedi İnsan Hakları Derneği (İHD) ile İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından, İHD Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına, temmuz, ağustos ve eylül aylarında Diyarbakır-Bingöl, Diyarbakır-Lice ve Tunceli-Erzincan karayolunda kaçırılan polis memurları Vedat Kaya, Sedat Yabalak, er Sedat Sorgun ve astsubay Semih Özbey'in yakınları katıldı.

26.11.2015 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 4 güvenlik görevlisinin aileleri, yakınlarının serbest bırakılmasını istedi

İnsan Hakları Derneği (İHD) ile İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) tarafından, İHD Genel Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısına, temmuz, ağustos ve eylül aylarında Diyarbakır- Bingöl, Diyarbakır- Lice ve Tunceli- Erzincan karayolunda kaçırılan polis memurları Vedat Kaya, Sedat Yabalak, er Sedat Sorgun ve astsubay Semih Özbey'in yakınları katıldı.

İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, geçmiş dönemde insan hakları örgütlerinin çabaları sonucu, kaçırılan kişilerin tamamının sağ salim teslim alınarak ailelerine kavuşturulduğunu söyledi.

Terör örgütüne seslenen Türkdoğan, "PKK-HPG'nın, elinde tutuğu asker ve polislerin can güvenliğinden sorumlu olduğunu, ailelerin ve demokratik kamuoyunun alıkonulan kişilerin serbest bırakılması isteğini dikkate alması gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor ve bu kişileri teslim alabileceğimizi vurgulamak istiyoruz" diye konuştu.

Türkdoğan, toplantının ardından kaçırılan polis ve asker yakınlarıyla birlikte TBMM'ye giderek, partilerin yetkilileriyle görüşeceklerini kaydetti.

"Milletvekillerinin empati kurmasını istiyorum"

Astsubay Semih Özbey'in babası Gürsel Özbey, çocuğunun sağlığından ve hayatından endişe ettiklerini ve bu konuyla ilgili hiçbir bilgi alamadıklarını ifade ederek, "Meclis'teki 550 milletvekilinin empati kurmasını istiyorum. Sizin çocuklarınız bir saat eve geç gelse ne yaparsınız, devleti idare edenlere söylüyorum. Biz 70 gündür ne yaşıyoruz, ne yiyoruz, ne içiyoruz. Bunu bir an önce çözüme kavuşturun, artık çocuklarımızı bize verin" şeklinde konuştu.

"Eşimin sağ salim geri getirilmesini istiyorum"

Polis Memuru Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak, eşinden 4 aydır haber alamadığını ve zor günler geçirdiğini ifade ederek, "Bugün kızımın TEOG sınavı var ve ben onun yanında değilim eşim için buradayım. Ben sadece eşimin sağ salim geri getirilmesini istiyorum. İnanın atılan her kurşun, bir annenin, bir eşin, bir çocuğun yüreğinde son buluyor" ifadesini kullandı.

Kaçırılan diğer polis ve asker aileleri de "yakınlarının serbest bırakılmasını" istedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yakınlarımızı Serbest Bırakın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement