Yalar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yalar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

Yalar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Durdane Yalar, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

27.05.2015 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Diyarbakır Milletvekili adayı Durdane Yalar, seçim çalışmaları kapsamında esnaf ziyaretlerine devam ediyor.

Yalar, Diyarbakır'ın olması gerektiği yere olmadığını, fakat AK Parti iktidarının devamı ile bu açığın kapanacağını söyledi. Yalar, Diyarbakır'da doğup büyüdüğünü ifade eden Yalar, esnafın kendisine göstermiş olduğu teveccühten memnuniyet duyduğunu ifade ederek, seçildiği takdirde onların istekleri doğrultusunda çalışmaya devam edeceğini aktardı. AK Parti iktidara gelmeden önceki Türkiye'den ve Diyarbakır koşullarından bahseden Yalar, AK Parti iktidarı ile birlikte ülkede ve bölgede çok şeyin değiştiğini, halkın refah düzeyinin arttığını ve iktidarın devamıyla da daha güzel şeyler olacağının altını çizdi. Yalar, "Diyarbakır'ımız şuan gelişmiş olan kentler arasında hak ettiği yerde değil. Ben o inaçtayım ki Diyarbakır AK Parti'nin yapmış olduğu projelerle çözüm sürecinin sürdürülmesi ile çözüm sürecinin sonuçlandırılması ile hak edeceği yere gelecektir. Çok daha iyi bir kent olacağı düşüncesindeyim. Ben Diyarbakır'da yaşamış Diyarbakır'ın her mahallesini bilen bir insanım. Diyarbakır'ın içinde olan bir insanım. Esnafımızın özellikle bağlar kesiminde bulunan esnafımızın göstermiş olduğu teveccühten dolayı hepsine teşekkür ediyorum. Hepsinin tek tek dinledik. Hepsinin bize olan inançlarını Allah'ın izni ile başa gelirsek, onların söylediği doğrultuda gerçekleşeceğine inanıyorum. Bundan birkaç yıl önce Diyarbakır'ı biliyorsunuz bir ilçeden bir ilçeye giderken veya ilden bir ilçeye geçerken birçok yerde aramalar vardı, çok sıkıntılar yaşadık. Akşam saat sekizden sonra dışarı çıkmak olanaksızdı. Şimdi ise yani 13 yıldan beri geçen zaman için söylüyorum, Diyarbakır'da gece saat 12.00'lara kadar insanlar dışarı çıkabiliyorlar. Rahat bir ortam var ve AK Parti'nin iktidarının devamıyla daha güzel günlerin bizi beklediğine inanıyorum" dedi.

Kadınların kendisinden beklentilerinin yüksek olduğunu bildiren Yalar, anne olduğu için anneleri anladığını, en büyük emelinin annelerle birlikte olmak olduğunu ve bu yönde çalışmalar yapmak olduğunu kaydetti. Diyarbakır'ın nüfusunun diğer illere göre genç olduğuna değinen Yalar, gençlere yönelik planlarının da olduğunu, bilim ve teknolojiye yönlendirilen gençlerin daha iyi yerlere geleceğini vurguladı. Yalar, "Her şeyden önce ben bir anneyim. Biliyorsunuz ki Diyarbakır'daki annelerimizin en büyük emeli çocuklarının yarınlarıdır. Biz çocuklarımızın yarınını garanti altına alabilirsek, çocuklarımıza iyi bir gelecek sunabilirsek, onlara iyi bir gelecek bırakabilirsek ne mutlu biz annelere. Ben o yüzden diyorum ki annelerimize sahip çıkacağız. Şahsen kendi adıma söylüyorum en büyük emelim ve temennim, annelerimizle birlikte olmak. Gençlere yönelik planlarımız var, biliyorsunuz Diyarbakır' da genç nüfusu çok fazla. Yaş ortalamasına baktığınız zaman Diyarbakır en genç illerden biri yaş ortalaması 22 çıkıyor. Bu gençlerimizin teknolojiye bilime daha farklı alanlara yönlendirilirse eminim Diyarbakır'daki gençlerimiz daha iyi yerlere gelebilirler" diye konuştu.

Kadına şiddet hakkında konuşan ve parti olarak kadına şiddeti kabul etmediklerini belirten Yalar, bu konuda yeni çalışmalar yapacağını söyledi. Yalar aynı zamanda 31 Mayıs'ta Diyarbakır'a gelecek olan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun mitingi için de halka katılım çağrısında bulundu. Yalar, "Ben kendim kadına şiddeti kınıyorum. AK Parti'nin de kadına yönelik şiddete hayır dediğini biliyorsunuz. Buna yönelik çalışmaları olduğunu da biliyoruz. Ona rağmen halen günümüzde kadına şiddet uygulanıyor. İnşallah bu konuda elimizden geleni en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. Seçim sürecinin kardeşlik huzur barış içerisinde geçmesini temelli ediyorum. Allah'ın izniyle çok güzel bir seçim olacağına inanıyorum. Diyarbakır halkına da güveniyorum. Herkes oy kullanırken elini vicdanına koyarsa hiçbir problemin çıkmayacağına inanıyorum. Buradan Diyarbakır halkına sesleniyorum. 31 Mayıs Pazar günü saat 17.00'da Başbakanımızın İstasyon Meydanı'nda mitingi var. Tüm halkımızın özveriyle katılacağına, samimiyetine inancım sonsuzdur" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yalar Seçim Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement