Yalçın Akdoğan: Hükümet Tavsiye Kararını Ademe Mahkum Etti - Son Dakika
Güncel

Yalçın Akdoğan: Hükümet Tavsiye Kararını Ademe Mahkum Etti

Yalçın Akdoğan: Hükümet Tavsiye Kararını Ademe Mahkum Etti

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Gülen'i Bitirme Kararı'na ilişkin köşeyazı ında Hükümetin bu tavsiye kararını ademe (yokluğa) mahkum ettiğini belirtti.

29.11.2013 12:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Siyasi Başdanışmanı Yalçın Akdoğan, Gülen'i Bitirme Kararı'na ilişkin köşeyazı ında Hükümetin bu tavsiye kararını ademe (yokluğa) mahkum ettiğini belirtti. Akdoğan, tüm grup ve kesimlerin AK Parti'nin geliştirdiği demokrasi ve özgürlük zemininde ciddi mesafeler alıp önemli hizmetlerde bulunduklarını bildirdi.

STAR Gazetesindeki köşeyazısında, Ahmet Necdet Sezer başkanlığındaki MGK'da Türkiye'de Nurculuk ve Gülen grubu konusunun değerlendirilmesi ve bu konuda bir eylem planı hazırlanması istenmesine ilişkin haberlere değinen Akdoğan, kararın hükümet tarafından "yok hükmünde" kabul edildiğini, Bakanlar Kurulu kararı alınmadığını ve herhangi bir işlem yapılmadığını yineledi. AK Parti'nin ilk yıllarında sadece MGK'da değil, YAŞ ve Terörle Mücadele Yüksek Kurulu gibi ortamlarda "irticanın" öncelikli konu başlıklarından biri olduğunu belirten, bu konudaki suçlamaların da çoğunlukla hükümete yönelik serzenişler, eleştiriler ve tarizler şeklinde ortaya çıktığını belirten Akdoğan, "Hükümet irtica tehdidi baslığı altında yapılan suçlamaların sanal ve asılsız olduğunu anlatmak, sadece kendisini değil tüm muhafazakâr camiayı savunmakla uğraşıyordu. Hangi okulda başörtülü öğrenci var, nerelerde Kur'an Kursu faaliyeti yürütülüyor, hangi cemaat ne tür faaliyetler yapıyor gibi meseleler sürekli gündeme taşmıyordu. Neticede iktidara yönelen saldırılar, yapılan çıkışlar, açıklanan bildiriler, ardından gelen kapatma davası hep irtica1 suçlamasına dayandı. Hükümet tüm bu süreçte bu saldırılara ve girişimlere göğüs gerdi, vücudunu siper etti" dedi.

-ADEME MAHKUM...-

MGK'nın eski yapısının devam ettiği günlerdeki toplantılarda bu tür konuların konuşulduğunu ancak Hükümetin buna yönelik hiçbir yanlış girişimin içinde olmadığını belirten Akdoğan, "Öncelikle MGK kararları tavsiye niteliğindedir. Ayrıca geçen 9 yıl böyle bir eylem planı ve uygulama olmadığını ortaya koymuştur. Bu MGK kararı da Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmamış, bir karara ve uygulamaya dönüşmemiştir. MGK kararının uygulanmasına yönelik hiçbir işlem yapılmamış, bu tavsiye kararı hiçbir kuruma veya kişiye gönderilmemiş, hiçbir talimat verilmemiştir. Bu kararın hukuki sonuç doğurabilmesi için Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek kabul edilmesi, karara bağlanması gerekirdi. Hükümet bu tavsiye kararını ademe mahkum etmiştir" dedi. Akdoğan kararın böylece yokluğa mahkum olduğunu belirtti.

-"TÜM GRUP VE KESİMLER AK PARTİ'NİN GELİŞTİRDİĞİ ZEMİNDE ÖNEMLİ HİZMETLERDE BULUNDULAR"-

"AK Parti'nin herhangi bir gruba, kesime veya camiaya yönelik böyle bir girişime sıcak bakması, desteklemesi, zemin hazırlaması söz konusu olamaz" diyen Akdoğan, "AK Parti iktidarı tehdit ve tehlike algısını değiştirerek önemli bir kazanım sağlamıştır. Nitekim tüm grup ve kesimler AK Parti'nin geliştirdiği demokrasi ve özgürlük zemininde ciddi mesafeler almışlar, önemli hizmetlerde bulunmuşlardır" hatırlatması yaptı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yalçın Akdoğan: Hükümet Tavsiye Kararını Ademe Mahkum Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement