Yalçın Akdoğan: Oslo Güvenlik, Tır İse Suriye Politikasına Yönelik Hamleler - Son Dakika
Güncel

Yalçın Akdoğan: Oslo Güvenlik, Tır İse Suriye Politikasına Yönelik Hamleler

Yalçın Akdoğan: Oslo Güvenlik, Tır İse Suriye Politikasına Yönelik Hamleler

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Danışmanı Yalçın Akdoğan, özellikle son dönemde görülen "hükümete politik ayar verme girişimleri"nin vesayetçi anlayışın yeniden hortlatılmaya başladığını gösterdiğini bildirdi.

01.02.2014 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Ankara Milletvekili ve Başbakan Erdoğan'ın Siyasi Danışmanı Yalçın Akdoğan, özellikle son dönemde görülen "hükümete politik ayar verme girişimleri"nin vesayetçi anlayışın yeniden hortlatılmaya başladığını gösterdiğini bildirdi. Akdoğan, "Oslo hamlesi, açıkça siyasi iktidarın güvenlik politikasına müdahale girişimidir. TIR meselesi, ülkenin Suriye politikasına yönelik bir hamledir. "Terör sorununun nasıl çözüleceğine biz karar veririz' diyen vesayetçi anlayış farklı aktörler üzerinden kendisini devam ettirmektedir" dedi.

Akdoğan, Star gazetesindeki köşe yazısında, bürokrasinin siyaset mühendisliğine soyunmasına, siyasi iktidara ayar vermeye çalışmasına, hükümetleri dizayn etmeye kalkışmasına kesinlikle müsamaha gösterilemeyeceğini bildirdi.

Türkiye'de seçimlerin devamlı olarak "bürokratik vesayete halkın müdahalesi" olarak algılandığını belirten siyaset kurumunu değersizleştirmenin en çok da vesayet mantığından kurtulamayan siyasetçiler eliyle yapıldığını bildirdi. Akdoğan "Hatırlanırsa CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu HSYK üyelerinin Meclis tarafından seçilmesi gündeme geldiğinde, üyelerin yakasında parti rozeti mi taşıyacağını söylemişti. Bu yaklaşım, vesayet rejimini üreten çarpık düşüncenin somut bir tezahürüydü. Tek parti CHP'sinin seçkinci, dayatmacı, buyurgan ruhu bürokrasi üzerinden yaşatılmıştır. Millet adına yetki kullanan organların milletle bağının nasıl kurulacağı belli olmadığından kıymeti kendinden menkul yapılar oluşmuştur" dedi ve şöyle devam etti:

"Dünyanın hiçbir ülkesinde milli iradeyi temsil eden kurumlar (yürütme ve yasama) bu kadar yargı sisteminin dışına itilmemiştir. Örnek gösterilen birçok Avrupa ülkesinde HSYK üyelerini ve yüksek yargı mensuplarını bakanlar kurulu veya Parlamento belirlerken, Türkiye'de Meclis'in veya Meclis içinden çıkan hükümetin üye belirlemesi kötü bir şey olarak lanse edilmiştir. Onlar yapınca demokratikleşme, biz yapınca siyasallaşma olarak tanımlanmıştır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yalçın Akdoğan: Oslo Güvenlik, Tır İse Suriye Politikasına Yönelik Hamleler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement