Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Yalova'dan Kısa Kısa

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Çiftlikköy Belediyesi işbirliği ile organize edilen 3x3 Türkiye turunun Yalova etabı yapıldı.

08.08.2016 16:18

Türkiye Basketbol Federasyonu ve Çiftlikköy Belediyesi işbirliği ile organize edilen 3x3 Türkiye turunun Yalova etabı yapıldı.

Yasama sitesi önünde hazırlanan alanda gerçekleştirilen etabın açılış atışını Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar yaptı.

Özel FIBA 3x3 hakeminin görev aldığı turnuvanın Çiftlikköy etabına toplam 52 ekip katıldı.

Final maçlarıyla takımlar madalyalarına kavuştu. Büyük erkekler kategorisinde Yalova takımı olan F.U.C.E şampiyonluğu elde etti.

Büyük erkeklerde Amok koşucusu ikinciliği, Ay yıldız ekibi üçüncü sırada yer aldı.

Genç erkekler kategorisinde ise Montana Çetesi ilk sırayı aldı, Biskolata Boys ise turnuvayı ikincilikle bitirdi. 3x3 Türkiye turu, Yalova Çiftlikköy etabı ile sona erdi.

Tüm etaplarda Büyük Erkekler Kategorisinde şampiyonluğu elde eden takımlar, 13-14 Ağustos'ta Afyonkarahisar'da 3x3 Türkiye turu finallerinde mücadele edecek.

Çınarcık'ta mavi· bayrak yeni·lendi·

Çınarcık kum plajı geçen yılın ardından bu sezonda mavi bayrak değerlendirme kriterlerinden başarıyla geçtiği ve yeniden mavi bayrak almaya hak kazandığı bildirildi.

Belediye'den yapılan yazılı açıklamaya göre, çınarcık kum plajda incelemeler yapan Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilisi Canan Cantemur ile Mavi Bayrak Ulusal Denetmeni Gülsen Narin çevre temizliği, can güvenliği, hizmetler ve genel kriterler bakımından plaja geçer not verdi.

Denetmenlerin incelemesi sonrasında kum plaja 2016 yılı "Mavi Bayrak" ödülü teslim edildi.

Mavi Bayrak'ı yetkililerden teslim alan Çınarcık belediyesi mavi bayrak sorumlusu Kubeysi Ayaz, geçen yıl almayı hak kazandığımız mavi bayrağı bu yıl da yeniden almanın kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Yapacakları denetimlerle bayrağın sahillerde her zaman dalgalanması için çalışmalarını sürdüreceklerini belirten Ayaz, "Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çalışmalarımızı belediye başkanımız Avni Kurt titizlikle takip etti. Mavi Bayrak'ın yenilenmesinde emek ve gayret sarfeden Kum Plajdaki işletmecilere de teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ise geçen yıl olduğu gibi bu yıl da mavi bayraklı bir plaja sahip olmaktan mutluluk duyduklarını ve bu gelişmenin turizm açısından çok sevindirici olduğunu kaydetti.

Göreve gelmelerinin hemen ardından çevre temizliğine önem verdiklerini belirterek, "Bunun için çevre temizliğinin yanında deniz temizliği de yer alıyordu. Çok şükür emeklerimiz meyvelerini verdi. İki yıldır mavi bayrak plajlarımızda dalgalanıyor. Çınarcık eski görkemli günlerine, daha temiz ve modern günlerine doğru emin adımlarla ilerliyor." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova'dan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement