Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu Açıklaması

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "2015 -2016 öğretim yılında üniversitemiz 4 meslek yüksekokulu, 5 fakülte, bir yüksekokul ve iki enstitüde 14 bin 500 öğrenci sayısına ulaşacaktır" dedi.

28.07.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, "2015 -2016 öğretim yılında üniversitemiz 4 meslek yüksekokulu, 5 fakülte, bir yüksekokul ve iki enstitüde 14 bin 500 öğrenci sayısına ulaşacaktır" dedi.

Eruslu, Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bu sene 3 bin 452 öğrencinin üniversiteye kayıt yaptırmasını beklediklerini söyledi.

Yalova Üniversitesinin, doluluk oranları sıralamasında 108 devlet üniversitesi arasında 64'üncü olduğunu belirten Eruslu, şöyle konuştu:

"2015 -2016 öğretim yılında üniversitemiz 4 meslek yüksekokulu, 5 fakülte, bir yüksekokul ve iki enstitüde 14 bin 500 öğrenci sayısına ulaşacaktır. Çınarcık ve Armutlu'da belediye başkanlarının yoğun çalışmalarıyla meslek yüksekokulu binalarının yapımına başlandı. Yalova Üniversitesi tamir bütçesinden binalar tamamlandı. Şu anda Türkiye'nin en hızlı gelişen meslek yüksekokulu programları hizmet vermektedir. Termal Belediye Başkanı'nın üstün gayretleriyle Türk Kızılayına ait binanın üniversiteye devri gerçekleşti. Üniversitemiz tamir faslından ikinci binanın onarımı yapıldı. 2015-2016 öğretim yılında Termal Sağlık Meslek Yüksekokulu bu binada faaliyete geçecek. Altınova ilçemizde tersanelerin bulunmasını fırsat olarak değerlendirilip İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde kapatılması öngörülen Gemi Makineleri İşletme, Deniz Ulaştırma ve İşletme, Elektronik Haberleşme Teknoloji programlarının Altınova'da kurulacak meslek yüksekokulu bünyesine alınmasıyla ilgili çalışma yapıldı ve YÖK tarafından uygun görüldü. Hürriyet İlköğretim Okulu bünyesindeki iki katlı çelik binanın üniversiteye tahsisi yapılmasına rağmen işlemlerin gecikmesi nedeniyle YÖK'ün aldığ ı20 bin nüfusun altındaki ilçelere meslek yüksekokulu açılmaması kararı nedeniyle bu okul açılamadı. Çiftlikköy'de meslek yüksekokulu çalışmaları yürütüldü. Önceki belediye başkanı istekli olmasına rağmen bina ve yer tahsisi yapılmaması nedeniyle Bilişim Meslek Yüksekokulu kurulamadı."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eruslu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement