Yalova Üniversitesinde 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Yalova Üniversitesinde 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni

Yalova Üniversitesinde 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni

YALOVA (AA) - Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Yalova Üniversitesinde FETÖ veya tüm bölücü terör örgütü mensubu kim varsa hesabını soracağız. Ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar mücadele edeceğiz.

04.10.2016 17:47

YALOVA (AA) - Yalova Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yıldırım, "Yalova Üniversitesinde FETÖ veya tüm bölücü terör örgütü mensubu kim varsa hesabını soracağız. Ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar mücadele edeceğiz." dedi.

Yıldırım, Merkez Yerleşkesi Spor Salonunda düzenlenen Yalova Üniversitesinin (UÜ) 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, 8 yıl boyunca çeşitli sorunları birlikte yaşadıklarını ve birlikte de çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Artık Yalova'nın gurur duyacağı bir üniversite olmak istediklerini dile getiren Yıldırım, şöyle konuştu:

"Hedefimiz Yalova Üniversitesini Yalovalılar ile inşa etmektir. Üniversitemiz 5 fakülte, 4 meslek yüksek okulu, 2 enstitü ve araştırma merkeziyle eğitim ve öğretime devam etmektedir. Amacımız uluslararası düzeyde eğitim alan, öğrencilerimizin düzeyini artıran, onları yaşam boyu üretken olmayı sağlayacak öğrenciler yetiştirmektir. Tüm bunları gerçekleştirmek için de bir dönüşümü hayata geçirmek durumundayız. Yalova Üniversitesinde FETÖ veya tüm bölücü terör örgütü mensubu kim varsa hesabını soracağız. Ucu kime dokunursa dokunsun sonuna kadar mücadele edeceğiz."

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da Yalova'nın bir üniversite şehri olacağını kaydetti.

Milletvekili Muharrem İnce ise öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, "Üniversite mezunu çok öğrenci var. Yani sizden çok var. Siz, farklı olmalısınız. Fark yaratarak öne çıkarsınız. Hedefleriniz büyük olsun. Hayalleriniz olsun." dedi.

Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar da günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.

Ardından Yıldırım, alınan kararla spor tesislerinin ismini "Şehitler Spor Tesisi" olarak değiştirdiklerini, törenin yapıldığı spor salonunun ismini de "Şehit Abdülhamit Kaya Spor Salonu" koyduklarını belirtti. Cizre'de bölücü terör örgütünün bombalı saldırısı sonucu şehit olan Yalovalı polis memuru Abdülhamit Kaya'nın ailesine de törende Yıldırım tarafından bir plaket takdim edildi.

Törenin ardından protokol heyeti ve açılışa katılanlar kampüs içerisinde İslami İlimler Fakültesinin temel atma törenine katıldı.

Buradaki törende de İslami İlimler Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bilal Gökkır fakülte hakkında bilgi verdi. Duaların da okunduğu temel atma töreninde, ilk harç konuldu. Protokol heyeti, ilk harç için butonlara birlikte bastı.

Törene, Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hatiboğlu, Karamürselbey Eğitim Merkezi ve Garnizon Komutanı Deniz Kurmay Albay Ayhan Gedik, Eski AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, ilçe belediye başkanları, akademisyen, davetli ve öğrenci katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yalova Üniversitesinde 2016-2017 Akademik Yılı Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement