YAŞ Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

YAŞ Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti

YAŞ Üyeleri Anıtkabir\'i Ziyaret Etti

Yüksek Askeri Şura üyeleri, Ağustos ayı olağan toplantısı öncesi Anıtkabir'i ziyaret etti.

04.08.2014 10:54  Güncelleme: 11:11

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Dünya'da ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde istikrarımızı koruyarak, gücümüzü artırarak, bölgemize barışı, huzuru, refahı kalıcı hale getirmenin gayreti içerisindeyiz" dedi.

Yüksek Askeri Şura (YAŞ), Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Ağustos ayı olağan toplantısı, öncesi Yüksek Askeri Şura üyeleri Anıtkabir'i ziyaret etti. Aslanlı yolda yürüyerek Atatürk'ün mozolesi önüne gelen YAŞ üyeleri adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Atatürk'ün mozolesine çelenk sundu ve ardından da saygı duruşunda bulunuldu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan daha sonra Misak-I Milli Kulesinde Anıtkabir özel defterini imzaladı.

Başbakan Erdoğan Anıtkabir Özel defterindeki mesajında, şunları kaydetti:

"Kuruluşunun 91'inci yıl dönümüne ulaştığımız Türkiye Cumhuriyetimiz 2023 hedefleri doğrultusunda kararlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Hedefimiz 2023 yılında Türkiye'yi dünyanın en gelişmiş 10 ülkesinden biri haline getirmektir. Bu süreçte Milli Güvenliğimizi en üst düzeyde geliştirmenin yanında akdim tarihimizden devraldığımız sorumluluklar ile vicdani ve insani yükümlülüklerimizi asla ihmal etmiyoruz. Dünya'da ve bölgemizde çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir dönemde istikrarımızı koruyarak, gücümüzü artırarak, bölgemize barışı, huzuru, refahı kalıcı hale getirmenin gayreti içerisindeyiz. Yaşadığımız kritik süreç Türk Silahlı Kuvvetlerinin yetişmiş insan gücü ile modern donanımıyla üstün hareket kabiliyeti ile daha da güçlü bir ordu haline gelmesi konusundaki kararımızın ve çabalarımızın isabetini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu anlayışla yürüttüğümüz 2014 yılı Yüksek Askeri Şura çalışmalarının bir kez daha ülkemize, milletimize ve TSK'ya hayırlı olmasını diliyorum."

YAŞ Ağustos ayı toplantısı, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı Çakmak Salonu'nda yapılacak. Yüksek Askeri Şura'da, bu yıl terfi listesinde bulunan 192 general ve amiralin durumları görüşülecek. Toplantıda bu yıl ilk kez rütbe bekleme süresini tamamlamaya bir yıl kalanlar da değerlendirmeye alınacak. Balyoz, 28 Şubat ve Askeri Casusluk gibi davalarda şüpheli olarak tutuklu yargılanan ve tahliye olan isimlerin durumu da bu yılki "YAŞ"ta görüşülecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel YAŞ Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement