Yaşar'a Sanata ve Sanatçıya Destek Plaketi - Son Dakika
Yerel

Yaşar'a Sanata ve Sanatçıya Destek Plaketi

Yaşar\'a Sanata ve Sanatçıya Destek Plaketi

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, Çorum Hitit Vakfı tarafından ikincisi düzenlenen Gönül Mısraları adlı şiir gecesine katıldı.

30.09.2014 10:22

Yenimahalle Belediyesi Başkanı Fethi Yaşar, Çorum Hitit Vakfı tarafından ikincisi düzenlenen Gönül Mısraları adlı şiir gecesine katıldı. Şiirlerin, şarkılarla ve türkülerle harmanlandığı gecede Yaşar'a, sanata ve sanatçıya verdiği destek için plaket verildi. Programda konuklara Barbaros Çelikoğlu'nun "Hayat devam ediyor işte" adlı şiirini okuyan Yaşar, büyük alkış topladı.

Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe Fethi Yaşar'ın yanı sıra Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ramazan Kaya, Çorum Hitit Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Alper Bilan katıldı. Gecenin onur konukları olan Şair Barbaros Çelikoğlu, Şair Ömer Köroğlu, Solist Nilgün Kızılcı, Tuncay Yalın, Nedim Saatcioğlu, Arzu Subakan Kabukçu, Sait Artar ve Burak Sönmez katılımcılara güzel bir dinleti yaşattı.

Konuşmasını yapmak için kürsüye çıkan Yaşar, ülkelerin sadece ekonomik değerlerle değil kültürel faaliyetlerle de önem kazanacağını belirterek, "Toplum ne kadar kültürlüyse, ne kadar sanata ve sanatçıya değer veriyorsa o ülkede olayların, yanlışlıkların oranı daha az, demokrasi ve hukukunda gelişme oranı bir o kadar fazla olur" diye belirtti.

"SANATÇI SİYASİ FİKİRLERİYLE DEĞERLENDİRİLMEMELİ"

Cumhuriyet'in ilk kurulduğu yıllarda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sanat alanında yaptığı çalışmalara değinen Yaşar, "Bugün geldiğimiz noktada sanatın ve sanatçının hor görüldüğü, heykellerin yıkıldığı bir dönemdeyiz. Bu yüzden sosyal hayatta, çalışma hayatında, ekonomide, hukuksal alanda istediğimiz noktalarda değiliz" ifadesini kulandı.

Sanatçının siyasi fikirleriyle değil sanatıyla değerlendirilmesi gerektiğini düşünen Yaşar, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi ile Neşet Ertaş Parkı'nı örnek göstererek "Biz bunu başardık. Milli Şairimiz Nazım Hikmet'i ve Halk Ozanımız Neşet Ertaş'ı Yenimahalle'de yaşattık" dedi.

Yenimahalle Belediyesi olarak kültürel alanda çalışmalara önem verdiklerini ve bu çalışmaları her geçen gün daha da arttıracaklarını, ünlü şairlerimizi, ozanlarımızı, sanatçılarımızı Yenimahalle'de yaşatmaya devam edeceklerini söyleyen Yaşar, "Sanatın her alanını sevmeli çocuklarımıza da sevdirmeliyiz. Çünkü sanatı sevdiğimiz zaman insanı seveceğiz, doğayı seveceğiz, yaşamayı seveceğiz, işte o zaman hayattan keyif alacağız" şeklinde konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yaşar'a Sanata ve Sanatçıya Destek Plaketi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement