Yatağan'da Enerji ve Maden İşçilerinden Ankara'ya Destek Eylemi - Son Dakika
Yerel

Yatağan'da Enerji ve Maden İşçilerinden Ankara'ya Destek Eylemi

Yatağan\'da Enerji ve Maden İşçilerinden Ankara\'ya Destek Eylemi

Muğla’nın Yatağan ilçesinde enerji ve maden işçileri ile aileleri, özelleştirmeye karşı Ankara’da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısında kurdukları direniş çadırı ile mücadele eden işçilere destek için eylem yaptı.

16.04.2014 21:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Yatağan ilçesinde enerji ve maden işçileri ile aileleri, özelleştirmeye karşı Ankara'da Özelleştirme İdaresi Başkanlığı karşısında kurdukları direniş çadırı ile mücadele eden işçilere destek için eylem yaptı.

Muğla'da bulunan Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ile bu santrallere kömür temin eden linyit sahaları ve Kemerköy Liman Sahası'nın özelleştirme kapsamına alınmasının ardından Yatağan'da enerji ve maden işçilerinin düzenlendikleri eylemler devam ediyor. Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santralleri ve bu santrallere kömür temin eden işçilerin bağlı bulundukları Maden İş Sendikası ve TES İş Sendikası Yatağan Şubesi'ne üye işçiler Yatağan'da AK Parti ilçe binasına yürüdü.

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanlığı Mali Sekreteri Volkan Ergenç, yaptığı açıklama; "213 gündür Yatağan Termik Santrali önüne kurduğumuz direniş çadırımızda nöbetteyiz. Bu süre içerisinde mücadelemizi kamuoyu gündemine taşımak için açlık grevleri, yürüyüşler, mitingler gibi çeşitli eylemler gerçekleştirdik. Kamuoyundan da gerek yerel gerekse genel anlamda yeterli desteği ziyadesiyle aldık. Buradan destek olan tüm emek dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Kavgamız sadece özelleştirme mücadelesi değil; emek mücadelesidir. Hak gasplarına karşı direniş mücadelesidir. Hak arama mücadelesidir" dedi.

Basın açıklamasının sona ermesiyle birlikte toplanan kalabalık grup, olaysız bir şekilde dağıldı. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yatağan'da Enerji ve Maden İşçilerinden Ankara'ya Destek Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement