Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarısı Genel Kurul'da Kabul Edildi (7) - Son Dakika
Politika

Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarısı Genel Kurul'da Kabul Edildi (7)

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vatandaşlarımızın yurt dışındaki varlıklarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin hususu ayrı bir müstakil kanun olarak tanzim edeceğiz.

15.07.2016 03:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Vatandaşlarımızın yurt dışındaki varlıklarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin hususu ayrı bir müstakil kanun olarak tanzim edeceğiz. İnşallah gelecek hafta tekrar Parlamento'da bu maddeyi görüşeceğiz." dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda, Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

Görüşmelerin sonunda söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis'in uzlaşıyla 75 maddeyi 5 saatte kabul ettiğini belirterek, "Demek ki bu Parlamento'nun uzlaşıya, diğerini dinlemeye, anlamaya, ortak akla, 'sadece benim dediğim doğru' demektense ortak aklın en küçüğüne ihtiyacı var." dedi.

Varlık barışı olarak bilinen düzenlemeye ilişkin maddenin Tasarıdan geri çekilmesindeki başarının muhalefet partilerine ait olduğunu ifade eden Özel, söz konusu düzenlemenin yasalaşması halinde Türkiye'nin kara para cenneti haline geleceğini iddia etti.

-"Asla ve kat'a bir kara para aklamak niyetiyle bu yasa getirilmemektedir"

Görüşmelerin ardından Genel Kurul'a hitap eden Maliye Bakanı Ağbal, yurt dışındaki varlıkların ülkeye getirilmesine yönelik düzenlemenin yer aldığı Geçici 2. Madde ile ilgili ortak kanaat oluştuğunu ve maddenin geri çekildiğini anımsattı.

Yapılan düzenlemenin Türkiye'yi uluslararası hukuk anlamında sıkıntıya sokmayacağını, Türkiye'yi kara para cenneti haline getirmeyeceğini vurgulayan Ağbal, "Yaptığımız düzenlemenin Bakanlık, hükümet olarak doğru bir düzenleme olduğuna inanıyoruz. Yapmış olduğumuz düzenlemeyi gerçek manada bir daha getirmemek üzere geri çekmek gibi düşüncemiz yok." ifadelerini kullandı.

Tasarıdaki düzenlemelerin toplum tarafından beklendiğini ve beklentiyi karşılamak için hareket ettiklerini anlatan Ağbal, "Vatandaşlarımızın yurt dışındaki varlıklarının Türkiye'ye getirilmesine ilişkin hususu ayrı bir müstakil kanun olarak tanzim edeceğiz. İnşallah gelecek hafta tekrar Parlamento'da bu maddeyi görüşeceğiz." diye konuştu.

"Asla ve kat'a bir kara para aklamak niyetiyle bu yasa getirilmemektedir. Bunu da muhalefet partileri bilmektedir." diyen Bakan Ağbal, şöyle devam etti:

"CHP Grup Başkanvekili'nin bu kadar ılımlı bir ortam oluşmuşken, bu kürsüden kalkıp beni, Bakanlığımı, bakanlık bürokratlarımı, hükümetimizi, gösterdiğimiz doğru ve olumlu tavrı bu şekilde itham etmesini de yadırgıyorum. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, AK Parti olarak bu Parlamento'ya ne getiriyorsak öz güven içerisinde getiriyoruz, ne getiriyorsak inanarak getiriyoruz, ne getiriyorsak vatandaşın hayrına olduğunu düşünerek getiriyoruz.

İnandıklarımızdan, yapmak istediklerimizden sırf siz istediniz diye yapmıyoruz. Bu kadar ılımlı hava varken, hükümetin ılımlı tavrından, muhalefet partisine çok farklı bir konum kazandırmak istiyorsanız bunun karşılığı yok. Bu düzenleme Parlamento'ya tekrar gelecek. Siz istediğiniz için değil, millet istediği için doğru düzenlemeyi buradan AK Parti Grubu çıkaracak."

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Maliye Bakanı Ağbal'ın açıklamalarını esef verici bulduklarını dile getirerek, "Geçici 2. Madde'nin tekrar müstakilen getirilip, bunun inatla çıkarılacağını ifade etmesi doğru bir yaklaşım değildir. Parlamento'da oluşmuş konsensüse aykırı olduğunu düşünüyorum." değerlendirmesinde bulundu.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de Ağbal'ı açıklamalarından dolayı eleştirerek, "Uzlaşı oldu mu, oldu. Bunu anlamayan birisi var, onu da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz." dedi.

Konuşmaların ardından yapılan oylamayla "Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı", TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Meclis Genel Kurulu, Danışma Kurulunun kabul edilen önerisiyle bugün çalışmayacak. Danışma Kurulunun önerisinin kabul edilmesinin ardından, TBMM Başkanvekili Pervin Buldan, birleşimi 19 Temmuz Salı günü saat 15.00'da toplanmak üzere kapattı.

(Bitti)

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarısı Genel Kurul'da Kabul Edildi (7) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement