Yemen'de Büyükelçi Atamaları - Son Dakika
Güncel

Yemen'de Büyükelçi Atamaları

Yemen\'de Büyükelçi Atamaları

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkeye yeni büyükelçi atadığı bildirildi.

22.08.2016 23:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yemen Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkeye yeni büyükelçi atadığı bildirildi.

Yemen Haber Ajansı SABA'nın haberine göre, Hadi, Almanya Büyükelçiliğine Yahya eş-Şuaybi'yi, Ürdün Büyükelçiliğine eski Enformasyon Bakanı Ali el-Umrani, Fransa'ya eski Dışişleri Bakanı Riyad Yasin, Belçika'ya Muhammed Taha Mustafa, Japonya'ya Semir Hamis, Türkiye'ye Abdullah es-Sadi, Tunus'a Abdunnasır Bahabib, Cibuti'ye Abdullah es-Sokotri ve Eritre Büyüelçiliğine Abdullah es-Sirri'yi atadı.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleşen atama işleminde Hadi yeni büyükelçilere, göreve başlayacakları ülkelerde Yemen'in durumunu anlatmak için çalışmaları gerektiğini söyledi.

Dışişleri bakanlığından yetkililer de pek çok aday ismin ise halen görev yapacakları ülkelerin onayını beklemesi nedeniyle tayinlerin 9'la sınırlı kaldığını ifade etti.

Yemen'de devrimin gerçekleştiği 2011 yılı sonlarından bu yana büyükelçiliklerin çoğu maslahatgüzar seviyesine indirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yemen'de Büyükelçi Atamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement