Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Yarın Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Yarın Başlıyor

AK Parti Adana Milletvekili Gürkan: ''Eğitim bizim için hayati önem taşıyor''

15.09.2013 12:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan,  ülkemizin dört bir yanında milyonlarca öğrenci, aileleri ve öğretmenlerle ile büyük bir sevinç ve mutluluk içinde yeni eğitim ve öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını yaşadıklarını bildirdi.

Gürkan, yazılı açıklamasında, Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak, hatta dünyada ve bölgesinde "lider ülke" olma hedefimizin, ancak her anlamda çok iyi yetişmiş nesillerle mümkün olacağını belirtti.

Bu sebeple geleceğin güçlü Türkiye'sini inşa edecek olan gençlerimizin ve çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilebilmesinde aile ve okul başta olmak üzere toplumumuzun her kesimine çok büyük görevler düştüğünü ifade eden Gürkan, bu sorumlukla hareket eden AK Parti iktidarının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bir eğitim seferberliği ilan edilerek ülkemizde eğitim alanında çok büyük gelişmeler kaydedildiğini vurguladı.

Gürkan, AK Parti İktidarı döneminde eğitime ayrılan bütçenin her zaman ilk sırada olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Ülkemizin sahip olduğu derslik sayısının yüzde 35'inden fazlası AK Parti İktidarı döneminde yapılmıştır. Yine şu an okullarımızda görev yapan yaklaşık her 2 öğretmenden birisi AK Parti iktidarı döneminde atanmıştır. Eğitim sistemimiz baştan aşağıya bilişim teknolojisinin ürünleri ile donatılmış, 2002-2012 yılları arasında İlk ve ortaöğretimde ki öğrencilerimiz için 802 yeni pansiyon binası, 974 adet spor salonu, 6 bin 177 adet okul kütüphanesi ve 13 bin 937 yeni laboratuar kurulmuştur. 2003'ten bu yana ilk ve orta öğretimde ders kitapları ücretsiz dağıtılmakta, dar gelirli ailelerimize eğitim yardımları yapılmaktadır. Fatih Projesi ile okullarımızda yeni bir teknolojik devrim yapılmakta olup, bu proje ile eğitim kalitemiz fersah fersah ilerleyecektir. Yine eğitim öğretim açısından çok önemli bir reform olan 4+4+4 Eğitim sistemine geçilmiştir. Ülke olarak çok büyük ideallerimiz var. 'Eğitim bizim için hayati önem taşıyor."

-Adana'da eğitime yapılan yatırımlar-

Gürkan,  2002 yılında Adana'da  80 yıl boyunca yapılan toplam 756 okul ve 8 bin 66 derslik mevcut iken, son 11 yılda rekor sayıda yeni okul ve dersliklerin tamamlandığını da bildirdi.

Adana'da 2013–2014 eğitim öğretim yılına bin 248 okul ve 12 bin 826 derslikle başlayacağını,  2002–2013 yılları arasındaki bu yatırımlar için harcanan toplam tutarın 624 milyon 762 bin 277 lira olduğunu, 2002 yılında 15 bin 509 olan kadrolu öğretmen sayısının 2013 yılında resmi okullarda 20 bin 523'e yükseldiğine dikkati çeken Gürkan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Yeni yapılan okullarımızın fiziki şartları eski okullarımızla kıyaslanamayacak derecede modern olmakla beraber, teknolojinin ve bilişim hizmetlerinin imkanları da öğrencilerimize etkin bir şekilde sunulmaktadır. İlimizdeki tüm ortaöğretim kurumlarında Akıllı Tahta uygulamasına geçilmiş olup, pilot okullarımızda da Fatih Projesi kapsamında Tablet uygulaması başlamıştır. Öğrencilerimize sunulan eğitim hizmetleri standartlarının arttırılması için çalışmalar tüm hızıyla devan etmektedir. Yine çok önemli bir proje olan "Eğitim Kampüsü" uygulamasıyla bu alanda yeni bir çığır açacak eğitim kompleksleri yakın zamanda hizmete girecektir. Ülkemiz genelinde yapılması planlanan toplam 39 Eğitim Kampusunun 2 tanesinin Adana İlimizde yapılması kararı alımıştır. Şambayat ve Kürkçüler de yapılması planlanan Eğitim Kampüslerinde Ortaöğretim kurumları hizmet verecektir. Çocuklarımıza yapılan yatırımın, ülkemizin geleceğine yapıldığı bilinciyle eğitim ve öğretimimize verdiğimiz önem dolayısıyla bu alandaki çalışmalarımız artarak devam edecektir." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Yarın Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement