Yeni Mesaj Gazetesi Yazarlarından Panel - Son Dakika
Güncel

Yeni Mesaj Gazetesi Yazarlarından Panel

Yeni Mesaj Gazetesi Yazarlarından Panel

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından Kilis'te tertip edilen "Kuşatma Altındaki Türkiye" konulu panelde hükümetin Suriye politikası ve Kilis'teki mülteci sorunu başta olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı.

07.09.2013 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yeni Mesaj Gazetesi tarafından Kilis'te tertip edilen "Kuşatma Altındaki Türkiye" konulu panelde hükümetin Suriye politikası ve Kilis'teki mülteci sorunu başta olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı.

Kilis Öğretmenevi Konferans Salonu'ndaki panele BTP Genel Başkan Yardımcısı Op. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, Araştırmacı-yazar Orhan Dede, BTP Kilis İl Başkanı Alaiddin Özkar, BTP MYK Üyeleri Avukat Mehmet Galip Akdağ ve Yusuf Yakut ile BTP Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet İnekçialioğulları katıldı.

Panelde konuşan Yeni Mesaj Gazetesi yazarlarından Orhan Dede, hükümetin ABD ile işbirliği içerisinde olduğunu belirterek, "Hükümetin Suriye politikasını çok yanlış buluyorum. Türkiye'nin güvenliği için Suriye'ye ihtiyacı vardır. Yani güvenliğimiz Şam'dan geçiyor. Komşularımız ile iyi geçinmemiz gerekiyor. Kavgayla bir yere varılmaz" dedi.

Op. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, BTP Lideri Prof. Haydar Baş'ın açtığı çığırların tarihi çığırlar olduğunu vurguladı. Op. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi, "Suriye-Türkiye ile kardeştir. Suriye ile ortak kültürümüz var. Sayın Genel Başkanımız Haydar Baş, Suriye politikası konusunda tüm dünyayı uyarmıştı. Önceki ay Genel Başkanımız Baş Rus Meclisi Duma'da konuşma yaptı. Yabancı devlet adamlarından ilki Çin Cumhurbaşkanı, ikinci ise Genel Başkanımız Prof. Dr. Haydar Baş'tır. Genel Başkanımız Sayın Baş, Duma meclisinde Milli Ekonomi Modeli'ni anlatmıştır. Prof. Dr. Baş'ın dünyanın para politikasında ortaya koyduğu tespitler çok önemlidir. Amerika, ihraç malı haline getirdiği doları, yanı kağıdı ile bizi satın alıyor. Bu kağıt ile bizim emeğimiz ve üretimimiz çalınıyor. İlk defa bu tespiti yapan Genel Başkanımızdır. Bugün Rusya, dünyanın jandarmasına kafa tutuyorsa, bunu Milli Ekonomi Modeli'nin gücü ile yapmıştır. Bütün bunların ışığında, AK Parti'yi diğer benzeri partilerle değiştirmek yetmez, yerine çözüme ve projeye sahip olan tek parti olan BTP'yi tercih etmek, ancak bir fark oluşturacaktır" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeni Mesaj Gazetesi Yazarlarından Panel - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement