Yeni Yüzleriyle" Milletvekili Aday Adayına Destek Oldular - Son Dakika
Yerel

Yeni Yüzleriyle" Milletvekili Aday Adayına Destek Oldular

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli olan Turan Çolak, AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Dr. Zafer Aydın'a adaylık sürecinde destek olmak için Uşak'a geldi.

13.03.2015 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli olan Turan Çolak, AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Dr. Zafer Aydın'a adaylık sürecinde destek olmak için Uşak'a geldi.

Uşak Organ Nakil Koordinatörlüğü görevinden istifa ederek 7 Haziran genel seçimlerinde AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı olan Dr. Zafer Aydın, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile Uşak Öretmenevi'nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye'de ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ile dördüncü yüz nakli hastası Turan Çolak ile bağışçıları destek amacıyla katıldı.

Toplantıda söz alan Uğur Acar, 2012 yılında gerçekleştirilen yüz nakli ile yeni bir hayata kavuştuğunu söyledi.

Organ nakli sürecinde emeğe geçen herkese teşekkür eden Acar, "Ben öncelikle yakınlarının organlarını bağışlayan Kaya ailesine teşekkür etmek istiyorum. Organ bağışı süresince büyük emek sarf eden Zafer Aydın hocama teşekkür etmek istiyorum. Nakil ile ben yeni bir hayata kavuşurken, büyük bir aileye de kavuştum. Zafer hocama bundan sonraki yaşamında başarılar dilemek için buraya geldim. Kendisini en yüksekte görmek isteriz" dedi.

Dördüncü yüz nakli olan Turan Çolak da destek olmak için Uşak'a geldiğini belirterek, "Zafer hocama ve yüz nakli operasyonunda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kulandı.

Türkiye'deki ilk yüz naklinin bağışçısı Ahmet Kaya'nın ablası Fadime Çil, kardeşinin organlarının bağışlanmasında Zafer Aydın'ın önemli çaba harcadığını anlattı. Çil, "Bu gün burada büyük bir aile olabildiysek Zafer hocamın sayesinde bu oldu. Kendisine milletvekilliği adaylığı sürecinde başarılar diliyorum, her zaman yanındayız" diye konuştu.

Turan Çolak'a, oğlu Tevfik Yılmaz'ın yüzünü bağışlayan Emine Yılmaz ise organ naklinin önemini değindi.

AK Parti Uşak Milletvekili aday adayı Zafer Aydın ise verilen desteğe teşekkür ederek "Artık milletvekili olarak ülkeme hizmet etmek istiyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yeni Yüzleriyle' Milletvekili Aday Adayına Destek Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement