Yeniden Yaşam Parkı Mehmet Haberal'ın Katılımlarıyla Açıldı - Son Dakika
Güncel

Yeniden Yaşam Parkı Mehmet Haberal'ın Katılımlarıyla Açıldı

Yeniden Yaşam Parkı Mehmet Haberal\'ın Katılımlarıyla Açıldı

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Sıradan yaşayanlar olarak bizler açısından bir organın bir yakınının parçasının onun için artık bir ihtiyaç olmaktan çıktığı zaman başka birisinin hayatına çok özel bir katkı sağlayabilecek biçimde...

09.12.2013 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Sıradan yaşayanlar olarak bizler açısından bir organın bir yakınının parçasının onun için artık bir ihtiyaç olmaktan çıktığı zaman başka birisinin hayatına çok özel bir katkı sağlayabilecek biçimde değerlendirilebiliyor olmasının kültürünü edinmek kolay bir şey değildir ama çok önemli, çok yararlı, çok vazgeçilmezdir" dedi.

Çankaya Belediyesi tarafından başlatılan ve yapımı tamamlanan 'Yeniden Yaşam Parkı' Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ve CHP Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal'ın katılımlarıyla Öveçler'de açıldı.

Yeniden yaşam parkının açılışında konuşan Başkan Tanık şöyle konuştu:

"Sıradan yaşayanlar olarak bizler açısından bir organın bir yakınının parçasının onun için artık bir ihtiyaç olmaktan çıktığı zaman başka birisinin hayatına çok özel bir katkı sağlayabilecek biçimde değerlendirilebiliyor olmasının kültürünü edinmek kolay bir şey değildir ama çok önemli, çok yararlı, çok vazgeçilmezdir. Çünkü toprak altına terk edilen bedenlerin elbette ki yaşamın sürekliliği ve devamlılığıyla ilgili her yerde bir katkısı var ama doğrudan bir başkasında göz olmak, karaciğer olmak ya da başka bir organ olmak birçok şeyin özel ve çok değerli olduğunu hissetmemek mümkün değildir. Bunu en çok bundan yararlananlar hissediyorlar."

Bir organın bir yakınının parçasının onun için artık bir ihtiyaç olmaktan çıktığı zaman başka birisinin hayatına çok özel bir katkı sağlayabilecek biçimde değerlendirilebiliyor olmasının kültürünü edinmenin kolay bir şey olmadığını kaydeden Tanık şöyle devam etti:

"Çünkü toprak altına terk edilen bedenlerin elbette ki yaşamın sürekliliği ve devamlılığıyla ilgili her yerde bir katkısı var ama doğrudan bir başkasında göz olmak, karaciğer olmak ya da başka bir organ olmak birçok şeyin özel ve çok değerli olduğunu hissetmemek mümkün değildir. Bunu en çok bundan yararlananlar hissediyorlar. Bu yaşama yaşam katma yeniden yaşam dönemine dönük Türkiye'de bağışta bulunmanın ötesinde bağışlanan şeyi sağlıklı bir şekilde ihtiyaç duyana nakletme işini yapan değerli öpülesi ellere de saygı sunmamak haksızlık olur. Bu parkın açılışının bu yönde bir katkıda bulunması bizi çok mutlu edecektir."

Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ise 3 Kasım 1975 yılında ilk canlıdan böbrek transplantasyonu yaptıktan sonra bugün gelinen noktanın gerçekten bütün vatandaşların gurur duyduğu bir nokta olduğunu kaydederek şunları dedi:

"Artık ülkemizde transplantasyonu yapılamayacak organ sayısı yok denecek kadar azdır. Artık yurtdışında bulunan insanlarımız ülkemize geliyorlar ve bu şekilde transplantasyonu yapıyorlar. Bu park benim bilgilerim içerisinde dünyada gerçekleştirilen bir ilk diye düşünüyorum. Parkın ismi konusunda ise benim geliştirdiğim bir slogan olan 'Yeniden yaşama yolculuk' ismini koyduk. Kronik böbrek hastasının ameliyat masasında hayatı değişiyor, yolculuğu orada başlıyor. Bütün vatandaşlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Organlarınızı bağışlayınız ve birçok kronik organ hastasına yeniden yaşam sağlayınız." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yeniden Yaşam Parkı Mehmet Haberal'ın Katılımlarıyla Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement