Aziz Kocaoğlu: Miting İznimizi İptal Ettiler - Son Dakika
Yerel

Aziz Kocaoğlu: Miting İznimizi İptal Ettiler

Aziz Kocaoğlu: Miting İznimizi İptal Ettiler

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Miting iznimizi iptal ederek aynı gün, aynı meydanı, aynı saatte AKP adayına verdiler." dedi.

15.03.2014 00:18  Güncelleme: 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Belediye Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, Bergama'da yapacakları mitingin izninin iptal edidiğini ve aynı gün, aynı saatte meydanın AK Parti adayına verildiği savunarak, "Mitingi iptal ettirerek Bergama'da seçim kazanacağını mı sanıyorsun, hangi hayalin peşindesin?" dedi.

Urla'da düzenlenen mitingde konuşan Aziz Kocaoğlu, Bergama'da da 17 Mart'ta miting düzenlemek için 26 Şubat tarihinde başvuru yaptıklarını ve bunun kabul edildiğini belirtti.

İznin iptal edildiğini öne süren Kocaoğlu,  "Bergama'da ilçe birimimiz 26 Şubat tarihinde, 17 Mart'ta miting yapmak için müracaat ediyor. İlçe seçim kurulu ilk önce izin veriyor, sonra yetkim değil diye Kaymakamlığa yönlendiriyor. Kaymakamlık da mitingi iptal ediyor. Niye iptal ettin? AKP adayı o saatte aynı meydanda miting yapmak istedi, Vali de buradan talimat verdi. Mitingi iptal ettirerek Bergama'da seçim mi alacağını sanıyorsun? Hangi hayalin peşindesin? Mücadele yürekli insanların işidir" diye konuştu.

"Uydurma projelerle yola çıktılar"

İzmir halkının palavraya, tehdide, aba altından sopa göstermeye gelemeyeceğini ve kül yutmayacağını söyleyen Kocaoğlu, "Seçime 16 gün kala havlu attılar, iş bitti. Uydurma projelerle yola çıktılar. Pilleri bitti. İnandırıcı değiller. Sözünden dönemeyen adamın sözüne güvenilir. 'Belediye başkanı oldu yan geldi yattı' diyorlar. 10 sene de yaptıklarımızı bağıra bağıra anlatıyoruz. Siz ne yaptınız? Beklediniz, İzmirliye 'oy ver hizmet yaparız' dediniz. Önce hizmeti yapacaksın. Ben diz çökmeyeceğim, İzmir'e hizmet için sen diz çökeceksin" ifadesini kullandı.

Manipülasyonlardan bıktığını da ifade eden Aziz Kocaoğlu, Kadifekale'deki 2 bin 500 konutun Uzundere'ye taşınmasında AK Parti iktidarının hiç emeği ve desteği olmadığını savundu.

CHP Urla Belediye Başkan Adayı Sibel Uyar da başta Berkin Elvan'ın annesi olarak tüm çocuğunu kaybetmiş annelere başsağlığı diledi.

Uyar, kadın siyasetçilerin önünü açmak için 10 kat fazla çalışmak zorunda olduğunu da ifade etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aziz Kocaoğlu: Miting İznimizi İptal Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement