Konya Milletvekili'nin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Konya Milletvekili'nin Açıklaması

AK Parti Konya Milletvekili Akış, " Özellikle benim şahsıma, parti teşkilatımıza, ilçe başkanımıza bu hakaretleri yapanlar hesabı verecektir" dedi.

11.04.2014 11:17  Güncelleme: 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Akış, "Özellikle benim şahsıma, parti teşkilatımıza, ilçe başkanımıza ve Beyşehirli hemşehrilerimize seçim sürecinde bu hakaretleri yapanlar yargı karşısında gerekli hesabı verecektir. Bununla ilgili delil ve tüm belgeler de elimizde mevcuttur" dedi.

Akış, AK Parti İlçe Başkanı Nafiz Huğlu, başkan yardımcıları ve bazı partililerle birlikte Anamas Konukevi'nde düzenlediği basın toplantısında, bugüne kadar AK Parti olarak hep dürüst siyaset yaptıklarını, dürüstlükten hiç taviz vermediklerini belirtti. Süreçte, kamuoyunda birtakım gündemler oluştuğunu ifade eden Akış, şunları kaydetti:

"Özellikle benim şahsımın üzerine birçok ithamda bulunuldu. 'Mustafa Akış, tehditle, baskıyla bu oy sayımını durdurttu' diye. Bir kere ben seçimden sonraki süreçte bir aydır görmediğim ailemi görmek üzere Ankara'ya yola çıktım ve o günden Beyşehir Belediye Başkanlığı devir teslim törenine gelinceye kadar Ankara'daydım.  Ne Beyşehir'deydim, ne de Konya'daydım. Buna rağmen başta şahsıma ve AK Parti ailesine, teşkilatına  birçok ithamlarda bulunuldu ve sosyal medya üzerinden bir kampanya başlatıldı. Tıpkı gezi olaylarında olduğu gibi 'Diren Beyşehir' diye bir hesap açıldı, sosyal medyada böyle bir çalışma yapıldı. Maalesef hukuki süreci, sükunetle oturduğu yerden beklemeyenler, Beyşehir'de bir kamplaşmaya, bölünmeye sebep oldular. Biz bu kamplaşmayı yapanların, bu bölünmeyi ortaya  koyanların değirmenine su taşımamak için bugüne kadar hep sükut ettik ve hukuki süreci bekledik. Süreç tecelli etti, bitti ve irade ortaya çıktı, seçim sonuçları değişmedi."

Süreçte, CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ve MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı adına sosyal medyada sahte hesaplar açıldığını, bu hesaplar üzerinden de birtakım yanlış bilgilerin topluma empoze edilmeye başlandığını anlatan Akış, "Konya Milletvekilimiz Kalaycı, bunlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi" dedi.   Beyşehir'de bu tarz sahte hesaplar açılarak halkı tahrik ederek süreci ilçede bir yangın çıkarma noktasına kadar getirdiklerini dile getiren Akış, şöyle devam etti:

"Hep Beyşehir dediler ama Beyşehir'in beldelerine hakaret noktasına gelecek birtakım sloganlar atıldı orada, toplumsal olaylar ve toplumsal psikoloji, çocuk oyuncağı değildir, bir çıra gibidir. Eğer bir yanarsa, kimse bunun önüne geçemez ve ben bu tahriki kınıyorum. Allah'tan ki hem AK Parti İlçe Teşkilatı, hem de bu yörede yaşayan hemşehrilerimiz sükunetle, suhuletle davrandılar ve bizim de ciddi telkinlerimizle yerlerinden kıpırdamadılar. Belki Beyşehir'de çok büyük bir yangın çıkacaktı, insanlar karşı karşıya gelecekti, Allah korusun önünü alamayacağımız olaylar olacaktı, insanlar zarar göreceklerdi. Bugüne kadar sükut etmemizin nedeni, herhangi bir tahrike biz de sebebiyet vermeyelim, bu düşüncemizdendir. Biz yargıda, bu tahriki yapanların, bu hakaretleri yapanların hepsinin hesabını soracağız. Bundan da geri durmayacağız. Özellikle benim şahsıma, parti teşkilatımıza, ilçe başkanımıza ve Beyşehirli hemşehrilerimize seçim sürecinde bu hakaretleri yapanlar yargı karşısında gerekli hesabı verecektir. Bununla ilgili delil ve tüm belgeler de elimizde mevcuttur."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Konya Milletvekili'nin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement