Yerküremizde Geleceğin Evine Gizemli Yolculuk Yaz Bilim Kampı" Tübitak Projesi - Son Dakika
Yerel

Yerküremizde Geleceğin Evine Gizemli Yolculuk Yaz Bilim Kampı" Tübitak Projesi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Arzu Bayındır'ın yazdığı ve proje yürütücülüğünü yaptığı "Yerküremizde Geleceğin Evine Gizemli Yolculuk Yaz Bilim Kampı" projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

13.04.2015 14:37

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Eğitim Fakültesi öğretim görevlisi Arzu Bayındır'ın yazdığı ve proje yürütücülüğünü yaptığı "Yerküremizde Geleceğin Evine Gizemli Yolculuk Yaz Bilim Kampı" projesi TÜBİTAK tarafından kabul edildi.

ÇOMÜ'den yapılan açıklamaya göre, ortaokul 6'ıncı sınıfa devam eden 7'nci sınıfa geçmiş, akademik başarıları yüksek 12 yaş çocukların çalışma grubu olarak hedeflendiği proje üniversitenin girişimi, Çanakkale Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Özel Koleji, Soma Kaymakamlığı, Soma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, Darüşşafaka Eğitim Kurumu, Genelkurmay Personel Dairesi Başkanlığı iş birliğine dayalı olarak planlandı.

Amacı 7'nci sınıfa geçmiş öğrencilerin fen ve sosyal bilimler alanlarına yönelik, bilimle tanışmaları ve bilimsel farkındalıklarını sağlamak olan proje kapsamında, öğrencilerin bilişsel, duyuşsal ve psikomotor gelişimlerine uygun olarak farklı disiplin alanlarına yönelik hazırlanan etkinliklerle tanışmaları sağlanacak, bilimin her yerde ve eğlenceli bir alan olduğu gösterilmeye çalışılacak.

Derslik, işlik ve laboratuvarlar yanında, doğa, müzeler, Astrofizik Araştırma Merkezi Ulupınar Gözlemevi, İÇDAŞ Tesisleri, DOĞTAŞ Fabrikası, orman alanları, arkeolojik kazı alanları, gölet ve barajlar birer eğitim ortamı olacak. Gözleme, sorgulamaya ve yaparak, yaşayarak öğrenmeye dayalı bir yaklaşım ön planda tutulacaktır.

Proje, 22 Haziran-12 Temmuz tarihleri arasında 7'şer günlük programlar halinde 3 dönem olarak Çanakkale'de gerçekleştirilecek. Kampa, kriterler doğrultusunda belirlenen 120 öğrenci katılacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yerküremizde Geleceğin Evine Gizemli Yolculuk Yaz Bilim Kampı' Tübitak Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement