Yeşilay, Uyuşturucu Bağımlılığı Gününe Dikkat Çekiyor - Son Dakika
Güncel

Yeşilay, Uyuşturucu Bağımlılığı Gününe Dikkat Çekiyor

Yeşilay, Uyuşturucu Bağımlılığı Gününe Dikkat Çekiyor

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" kapsamında, 94 yıldır yürüttüğü çalışmalara katkı sağlamak amacıyla, bir dizi etkinlik gerçekleştirecek.

23.06.2014 11:18  Güncelleme: 16:27

Birleşmiş Milletler (BM), 1987 yılında uyuşturucu bağımlılığı ve kaçakçılığına dikkat çekmek amacıyla 26 Haziran'ı "Dünya Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü" ilan etmiştir. Türkiye Yeşilay Cemiyeti de bu gün kapsamında düzenleyeceği bir dizi etkinlikle kamuoyunun dikkatini Türkiye'de uyuşturucu madde bağımlılığıyla mücadeleye çekecek.

Yeşilay, bağımlılıkla mücadele kapsamında 94 yıldır yürüttüğü çalışmalara katkı sağlamak amacıyla 23 Haziran'da Sepetçiler Kasrı'nda dünyaca ünlü İtalyan Fotoğraf Sanatçısı Valerio Bispuri'nin "Paco" adını verdiği fotoğraf sergisine ev sahipliği yapacak.

Sergi, Valerio Bispuri'nin bağımlılığın korkunç yüzünü fotoğrafladığı eserlerinden oluşuyor. Bispuri, Paco Projesi'nde Latin Amerika'daki uyuşturucu dünyasını belgeledi. Paco, kokain üretiminden kalan kimyasallarla yapılan ucuz bir uyuşturucu türü. Özellikle fakir semtlerde yaşayan gençler bu uyuşturucunun kurbanı olmuş durumda. Aileler ucuz olması nedeniyle hızla yaygınlaşan Paco kullanımına karşı önlemlerin artırılmasını istiyor.

Yeşilay, 23-27 Haziran tarihlerinde ise Eminönü Meydanı'nda narkotik uzmanlarıyla

bilgilendirme çalışmaları yapacak, halka uyuşturucu ve uyuşturucu bağımlılığıyla ilgili mesajlar verecek. Uyuşturucuyu anında tespit eden narkotik köpeklerin gösteri yapacağı etkinlikte, çadır içerisinde de farklı oyunlar, spor aktiviteleri yapılacak. Eminönü Meydanı dışında Beşiktaş, Üsküdar, Kadıköy ve Vatan Caddesi'nde kurulan stantlarda Genç Yeşilay gönüllüleri halkı uyuşturucu bağımlılığı hakkında bilgilendirecek.

Yeşilay, etkinlikler kapsamında ilk olarak, 16-17 Haziran'da Yalova'da "Türkiye'de Uyuşturucu Madde Bağımlılığını Önleme, Tedavi ve Rehabilitasyon Çalıştayı" gerçekleştirmişti. İki gün boyunca bağımlılık konusunun tüm yönleriyle ele alındığı çalıştayda, psikyatrist ve adli tıp doktorları, Sağlık Bakanlığı ve STK temsilcileri, aktivistler, emniyet mensupları, din adamları, kafe sahipleri, tedavi görmüş bağımlılar, görüş, deneyim ve hazırladıkları raporları paylaştılar. Çalıştayda çıkan rapora göre uyuşturucu bağımlılığıyla mücadeleye katkı sağlanması amacıyla eylem planı hazırlanacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yeşilay, Uyuşturucu Bağımlılığı Gününe Dikkat Çekiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement