Yıldırımlı Çocukların Sünnet Heyecanı - Son Dakika
Güncel

Yıldırımlı Çocukların Sünnet Heyecanı

Yıldırımlı Çocukların Sünnet Heyecanı

Sosyal belediyecilik çalışmalarıyla vatandaşların yüzünü güldüren Yıldırım Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında 700 çocuk erkekliğe ilk adımını attı.

27.08.2016 15:16  Güncelleme: 15:17

Hayata geçirdiği insan odaklı projelerle ses getiren Yıldırım Belediyesi, 700 çocuğu sünnet ettirerek dezavantajlı ailelere destek oldu. Maddi imkanları yetersiz olan çocukları modern ve sağlıklı koşullarda sünnet ettiren Yıldırım Belediyesi, Spor Kompleksi'nde Sünnet Cemiyeti düzenleyerek miniklerin mutluluğuna katkıda bulundu. Cizre'de yaşanan terör saldırısında şehit olan güvenlik güçleri nedeniyle eğlenceleri iptal edilen ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan cemiyete Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali'nin yanı sıra Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, Kütahya Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdulkadir Karlık, AK Parti Bursa İl Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Enbiya Akkuş, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, AK Parti Yıldırım İlçe Eski Başkanları Mümin Demir ve Ahmet Er, Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Prof. Dr. Sedat Demir, Bursa İl Müftü Vekili Mehmet Köktaş, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, Medical Park Bursa Hastanesi çalışanları, Yıldırımlı muhtarlar ile sünnet olan çocuklar ve aileleri katıldı. İnançlarını, kültürünü ve tarihini muhafaza eden toplumların ayakta kalabildiği bir dönem içerisinde oldunduğunu belirten Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Sünnet Peygamber Efendimiz'den bizlere intikal eden önemli bir dini vecibe ve kültürümüzün bir parçasıdır. Dayanışma ile değerlerini, kültürünü ve inancını muhafaza eden toplumlar güçlü toplumlardır. Mutluluğun paylaştıkça çoğaldığının bilincinde olarak insanlarımızın bu mutluluğuna katkı sağlama çabasındayız. Yerel yönetim olarak bu dayanışma ruhunun yaşatılması adına 700 çocuğumuzun sünnet cemiyetini gerçekleştirerek hem maddi durumu yeterli olmayan ailelerimize destek olduk hem de yavrularımızın mutluluğunu paylaştık" dedi.

POZİTİF AYRIMCILIK VURGUSU

Belediye hizmetlerinde dezavantajlı bireylere yönelik pozitif ayrımcılık uyguladıklarını ifade eden Başkan İsmail Hakkı Edebali, "Tarihimizi, kültürümüzü, ailevi ve toplumsal değerlerimizi muhafaza ettiğimiz sürece güçlü toplum olmaya devam edeceğiz. Yıldırım'da yaşayan tüm insanlarımız bizler için birbirinden kıymetli. Ancak dezavantajlı hizmet grubunda yer alan yaşlılarımız, çocuklarımız, kadınlarımız, gençlerimiz ve engellilerimiz bizler için öncelikli sırada yer alıyor. Dezavantajlı grupta yer alan insanlarımızı hayata hazırlayacak, şehirlilik bilincini aşılatacak, bir arada yaşama kültürümüzü geliştirecek bir çok sosyal ve kültürel projelerimiz ve etkinliklerimiz var. 700 yavrumuzu sünnet ettirdiğimiz bu önemli cemiyet de projemizden biri. Bu sene de Medical Park Hastanesi ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğiyle modern ve sağlıklı koşullarda evlatlarımızın sünnetini yaptırdık. Sünnet cemiyetimizin organizasyonunda, sünnet işlemlerinde ve yavrularımıza kıyafetlerin temin edilmesinde Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüz ve Sağlık İşleri Müdürlüğümüz başta olmak üzere birçok çalışma arkadaşımızın emeği var. Bu süreçte emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ederken sünnet olan yavrularımıza sağlıklı, hayırlı ve bereketli uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.

'YILDIRIM'A GÖZÜMÜZ GİBİ BAKIYORUZ'

Yıldırım'a ivme kazandıracak ve insanların yaşamaktan mutluluk duyacağı bir ilçe oluşturma çalışmalarında proje aşamalarının tamamlandığını vurgulayan Başkan Edebali, "Rutin belediyecilik hizmetlerimizin yanında şehrimizi geleceğe taşıyacak büyük adımlar atmak zorundayız. Yıldırım'a gözümüz gibi bakıyoruz. Tarihi ve kültürel mirasımızla birlikte vizyon projelerimiz, tematik parklar, spor ve kültür merkezleri ile yarınların en güzel şehrini inşa edeceğimiz çalışmalarımızın mutfak bölümünü tamamladık. Kurban Bayramı'ndan sonra hemşehrilerimizi etap etap temel atma ve açılış törenleri ile buluşturacağız. Gelecek nesillerimize yaptığımız yatırım olan Türkiye'nin en büyük spor kompleksinin inşaatı başladı. Orta ölçekli 50 kadar projemizi insanlarımızın Yıldırım'da daha iyi bir yaşam kalitesine kavuşmaları için hayata geçiriyoruz" ifadelerini kullandı.

'HAİNLER EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK'

Ailevi ve toplumsal değerleri, tarihi ve kültürel mirası muhafaza ederek güçlü toplum olmaya devam edilebileceğini vurgulayan Başkan Edebali, "Güçlü bir toplum yapısına sahip olduğumuzun en güzel örneği, ülkemizi işgale kalkışan hainlere karşı 15 Temmuz'da göstermiş olduğumuz dirayettir. 16 Temmuz sabahı dünya tarihine yeni bir altın sayfa açtık. Değerlerine, tarihine ve birliğine kast eden işgal hareketine karşı 247 şehidimiz ve 3 bine yakın yaralımızla beraberliğimizi bozacak saldırıyı o karanlık gecede bertaraf ettik. 16 Temmuz sabahı güneş bu milletin birlik, beraberlik ve kardeşliğine yeniden doğdu. Sünnet Cemiyetimizi de şölen havasında yapmayı planlarken hainlerin Cizre'de gerçekleştirdiği terör saldırısı sonrasında daha sade bir etkinlik düzenledik. 11 şehidimiz ve 100'e yakın yaralı haberi bizleri bir kez daha derinden sarstı. 15 Temmuz'da başarılı olamayanlar tekrar terörü tırmandırmaya devam ediyorlar. Şehitlerimizi rahmet ve şükranla yad ederken yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Ülkemizin birliğine, milletimizin kardeşliğine kast eden hain şer odakları emellerine ulaşamayacaktır"diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yıldırımlı Çocukların Sünnet Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement