Yörelerin En Sevilen Ezgileri Beylikdüzü'ndeydi - Son Dakika
Güncel

Yörelerin En Sevilen Ezgileri Beylikdüzü'ndeydi

Çok sesli halk ezgileri, muhteşem koro ve ses sanatçıları eşliğinde Beylikdüzü halkına hafta içi iş yorgunluğunu attırdı.

07.05.2015 14:12

İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu, Beylik düzü Kültür Merkezi'ndeki konserde, yöre yöre türküleri seslendirdi.
İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu Çok Sesli Halk Ezgileri'yle, hafta içine kısa bir mola verdirdi. Türkiye'nin çeşitli yörelerinden ve Türk kültürünün önemli bir parçası olan türküleri seslendiren sanatçılar Kırım ve Azerbaycan türkülerini de dinleyiciyle buluşturdu. Halk müziğini çağdaş bir biçimde yorumlayan topluluk dinleyiciden büyük alkış aldı.
Türkiye'yi karış karıl yaşatan topluluk Ankara yöresinden Sunayı Da Deli Gönül, Kütahya'dan Elif Dedim, İstanbul'dan Entarisi Ala Benziyor, Artvin'den Atabarı'nı ve daha birçok yörenin türkülerini seslendirdi. Enerjisi yüksek geçen konserde Kırım'ın Ey Güzel Kırım, Azerbaycan'ın Gaç Gabah türküleri söylendi.

Türküleri yeni bir bakış açısıyla, kalabalık orkestranın eşliğinde yorumlayan sanatçılar, birçok parçayı dinleyicinin katılımıyla söylendi. Konserin sonunda Beylikdüzü Belediyesi Başkan Danışmanı Erhan Bayladı tüm ekibe teşekkür ederek, çiçek takdiminde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yörelerin En Sevilen Ezgileri Beylikdüzü'ndeydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement