Yozgat Şehir Terminali Yenilendi - Son Dakika
Yerel

Yozgat Şehir Terminali Yenilendi

Yozgat'ta 1972 yılında yapılan şehirler arası otobüs terminali tadilatın ardından yeniden hizmete açıldı.

17.06.2015 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta 1972 yılında yapılan şehirler arası otobüs terminali tadilatın ardından yeniden hizmete açıldı.

Yenilenen terminal binasının açılışında konuşan Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, Yozgat'ta çok önemli bir ihtiyacı karşıladıklarını söyledi.

Terminallerin bir şehrin ilk intiba kazandığı yerler olduğunu söyleyen Arslan, "Bu açıdan baktığımız zaman Yozgat terminali şehrimize yakışmayacak bir görüntü içerisindeydi. Burada çok acil bir şekilde düzenleme gerekiyordu. Aşağı yukarı biz burayı sıfırdan inşa ettik" dedi.

Terminal binasını tamamen yenilediklerini ifade eden Arslan, "Terminal binamızın yanı sıra yanında bir park inşaatımız oldu. Çok büyük bir tuvalet inşaatı oldu, ulaştırma müdürlüğü ve kafeterya inşaatımız oldu. Buranın tutarı yaklaşık 2 milyon liradır. Yozgat'ın iftihar edebileceği bir mekan haline geldi. Gerçekten Yozgat'a yakışır ve Türkiye standartlarında bir mekan oldu. Küçük ama çok güzel bir mekan oldu. Bir çok yeri gezdik ve Türkiye'de i terminal binalarının en güzellerinden bir tanesi burası oldu. Yozgat'ın potansiyelini düşündüğümüz zaman küçük olması bir şeyi değiştirmiyor, Yozgat'a yetiyor" diye konuştu.

Açılışa, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Abdulkadir Akgül, Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, terminal esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yozgat Şehir Terminali Yenilendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement