Yozgat'ta Şehit Ailelerine Maaşları Bağlandı - Son Dakika
Güncel

Yozgat'ta Şehit Ailelerine Maaşları Bağlandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Yozgatlı Mustafa Koçak ve Beytullah Yeşilay'ın ailelerine maaş bağlanması işlemi tamamlandı.

26.08.2016 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan Yozgatlı Mustafa Koçak ve Beytullah Yeşilay'ın ailelerine maaş bağlanması işlemi tamamlandı.

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç ve AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, FETÖ'nhün darbe girişimine karşı verilen mücadelede şehit olan 34 yaşındaki Mustafa Koçak ve 28 yaşındaki Beytullah Yeşilay'ın ailesini ziyaret ederek, ailelere şehitlik maaşlarının bağlandığına dair tebligatı sundu.

Vali Yurtnaç, şehit Koçak'ın ailesini ziyarette yaptığı açıklamada, şehitliğin kesinlikle hiçbir maddi değerle ölçülemeyeceğini söyledi.

Şehitliğin değerinin ancak Allah katında olduğunu ifade eden Yurtnaç, şöyle devam etti:

"Şükürler olsun ki Türkiye Cumhuriyeti gücüyle kuvvetiyle kudretiyle vatandaşının yanındadır. 240 demokrasi şehidimiz, 2 bin 200 gazimiz var. Daha önceden asker ve polis şehit olduğunda ailesinden iki kişiye kamuda çalışma hakkı, tazminat ve maaş bağlanıyordu. Hükümetimiz bir karar aldı. 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehit ve gazi olan kardeşlerimize de bu hakkı verdi. Bu acıyı hafifletir mi, hafifletmez ama bu şunu gösterir ki, devletimiz vatandaşımızın her zaman yanında. Vatandaşımız o gece nasıl devletinin yanında olduysa, devletimizde bu gün bu vatandaşlarımızın yanında."

Yurtnaç, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, gazilere de acil şifalar diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yozgat'ta Şehit Ailelerine Maaşları Bağlandı - Son Dakika


Advertisement