Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Mezunlar Buluşması - Son Dakika
Yerel

Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Mezunlar Buluşması

Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi\'nde Mezunlar Buluşması

Bu sene 27'ncisi düzenlenen Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlar gününde, yeni mezun olmuş 18 yaşındaki gençler ile Köy Enstitüsü yıllarında mezun olmuş 70'li yaşlardaki eski öğrenciler bir araya geldi.

03.08.2014 16:52

Bu sene 27'ncisi düzenlenen Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlar gününde, yeni mezun olmuş 18 yaşındaki gençler ile Köy Enstitüsü yıllarında mezun olmuş 70'li yaşlardaki eski öğrenciler bir araya geldi.

Geleneksel mezuniyet buluşması, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesinin yardımlarıyla Hamidiye ilçesinde bulunan Yunus Emre Öğretmen Lisesi'nde gerçekleşti. Düzenlenen programda 1950'li yılların mezunlarından 2000'li yılların mezunlarına kadar okulun eski öğrencileri bir araya geldi. Etkinliğe, katılımcı mezunların yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Abdülkadir Adar, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi Jale Nur Süllü, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Didem Aydınmakina ve Tepebaşı Belediye Başkanı Vekili Erdoğan Aydoğmuş da katıldı.

Yunus Emre Öğretmen Lisesi'nin Çifteler Köy Enstitüsü olduğu dönem mezunlarından olan ve bu organizasyonda yer alan İlyas Küçükcan, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi olan Abdülkadir Adar, Tepebaşı Belediyesi Başkan Vekili Erdoğan Aydoğmuş ve çeşitli dönemlerde mezun olmuş kişiler sırasıyla konuşma yaptı.

Eski mezunlardan emekli öğretmen İlyas Küçükcan, köy enstitüsü olduğu zamanlardan başlayarak okulun tarihçesini anlattı. Köy enstitülerinin ve öğretmen okullarının kapatılmasına üzüntü duyduğunu dile getiren Küçükcan, "Okulumuz, 1940 ile 1954 yılları arasında Çifteler Köy Enstitüsü, 1954 ile 1975 yılları arasında Yunus Emre Öğretmen Okulu, 1975 ile 1989 yılları arasında Yunus Emre Öğretmen Lisesi ve 1989 yılından bu yana da Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi olarak öğrencilere hizmet vermiştir. Şimdi ise Anadolu Öğretmen Liselerinin de kapatılacak olması bizi fazlasıyla üzmektedir. Köy enstitüleri ve öğretmen okulları ülkeye büyük yararlar sağlıyordu. Bu okullarda eğitim son derece iyi verilirdi. Buradan mezun olanlar arıcılıktan tarıma, hayvancılıktan el aletleri üretime kadar her şeyi öğrenirdi. Büyük bir bilgi ve beceri donanımıyla mezun olan öğrenciler, öğretmenlik yaptıkları köylerde halkın eğitimine büyük katkı sağlıyorlardı. Bu yüzden köy enstitülerinin kapatılmasına çok üzülmüştük şimdi tek arzumuz Anadolu Öğretmen Liselerinin de kapatılmamasıdır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından 1940'tan günümüze kadar çeşitli dönemlerde mezun olan bir kısmı şuan öğretmen ya da emekli olmuş davetlilerin katıldığı mezunlar günü, şiirlerin okunması, saz eşliğinde şarkı ve türkülerin söylenmesi ve Tepebaşı Belediyesi Anneler Halk Oyunları ve Tiyatro Topluluğu'nun gösterileriyle devam etti. Eğlencelerin sonlanmasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla konuklara yemek verildi. Yemekten sonra davetliler okul binalarını gezerek geçmişi yad ettiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yunus Emre Anadolu Öğretmen Lisesi'nde Mezunlar Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement