Yurtta Asayiş - Son Dakika
Güncel

Yurtta Asayiş

Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı.

12.01.2016 17:17

Samsun'da uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla 17 kişi gözaltına alındı.

Bafra Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü, Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ile Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Bafra, Alaçam ve 19 Mayıs İlçelerinde "uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptıkları" iddiasıyla teknik ve fiziki takip sonucu belirlenen adreslerde arama yaptı.

Aramalarda 48 ectasy hap, 15 gram bonzai, 4 gram esrar, 2 kurusıkı tabanca, 45 boş tabanca fişeği ile uyuşturucu yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Operasyonda S.G, A.A, A.V, E.S, M.E, A.U, A.Ş, C.Y, N.Ş, E.K, T.Y.D, Ş.İ, S.K, M.T, N.G, T.K. ve E.S. gözaltına alındı.

Zanlıların jandarmadaki işlemlerinin sürdüğü, olayla ilgili 3 kişinin arandığı bildirildi.

- Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülen 6 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Yavuz Selim Mahallesinde 63 KV 177 plakalı park halindeki otomobilde arama yaptı. Polis ekipleri, araçta ve şahısların üzerinde yaptığı aramada 100 gram kubar esrar ele geçirdi.

Ekipler, araçta bulunan M.N, S.R, K.R, M.R, S.T. ve F.A'yı gözaltına aldı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden M.N. ve S.R. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Niğde'de uyuşturucu operasyonu

Niğde'de uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda gözaltına alınan 43 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezi ve Bor ilçesinde uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonda 43 şüpheli gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen zanlılardan, M.T, F.A, H.A, A.G, U.D. ve E.Ö. uyuşturucu madde ticareti yapmak suçlamasıyla çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Zanlıların adreslerinde 4 uyuşturucu ve 2 uyarıcı hap, 91 gram esrar, 1 hassas terazi ve uyuşturucu madde muhafazasında ve satışında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Manisa'da uyuşturucu operasyonu

Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 11 kilo 607 gram esrar geçirildi.

Manisa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince ilçede uyuşturucu satıcılarına yönelik farklı adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda toplam 11 kilo 607 gram esrar ile 70 uyuşturucu hap ele geçirildi. Gözaltına alınan 5 kişi, uyuşturucu ticareti yapmak suçlamasıyla adliyeye sevk edildi. Zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kayseri'de telefon dolandırıcılığı

Kayseri'de kendisini polis olarak tanıtıp yaşlı iki kadını dolandırdığı ileri sürülen şüpheli yakalandı.

Talas ilçesinde yaşayan H.S. (80) ile Melikgazi ilçesinde yaşayan P.E'yi (71) telefonla arayıp, kendisini polis olarak tanıtan Ö.T. (23), iki kadına banka hesap ve kimlik bilgilerinin terör örgütü tarafından ele geçirildiğini, terör örgütüne yapacakları operasyon kapsamında evlerinde bulunan para ve altınları güvenlik amaçlı kendilerine teslim etmeleri gerektiğini söyledi.

Telefonda anlatılanlara inanan H.S, 4 bin 800 lira değerinde altınını, P.E. ise 15 bin lira değerindeki altınını evlerine gelen şüpheliye verdi. Daha sonra dolandırıldıklarını anlayan iki kadın, polisi arayarak durumu anlattı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğince başlatılan çalışma sonucu Ö.T, Talas ilçesinde yakalandı.

Dolandırdığı altınları bozdurduğu belirlenen Ö.T, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Asayiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement