Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Bursa'da, karla mücadele çalışmalarının ardından yolu kapalı yerleşim birimi kalmadı.

03.01.2015 16:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, karla mücadele çalışmalarının ardından yolu kapalı yerleşim biriminin kalmadığı bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, toplam 46 ekipten oluşan 300 kişilik personelin 24 saat kesintisiz çalışmaları sonucu 17 ilçede ulaşılamayan yerleşim birimi kalmadı. Nilüfer'e bağlı Dağyenice Mahallesi'nin yüksek kesimlerinde kalan ve kar nedeniyle ulaşılamayan birkaç eve giden yol da Büyükşehir ekipleri tarafından açıldı.

Bursa genelinde 661 köy yolu açılırken, Mustafakemalpaşa ve İznik ilçesindeki 2 köy yolunun açılması için de çalımalar aralıksız sürüyor.

Karla mücadele çalışmalarını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kar yağışının başladığı ilk günden itibaren karla mücadele çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, çalışmalar kapsamında, evlerinde mahsur kalan hastalara, hamile kadınlara ve okullarında mahsur kalan öğrencilere de ulaşıldığını bildirdi.

Altepe, bir yılda kullanılmayan tuzu nedeniyse 2-3 gün içinde harcadıklarını kaydederek, şunları kaydetti:

"Bir yolu açıp bırakmıyoruz. Oylat gibi Gürsu TOKİ konutları gibi kritik noktalarda ekiplerimiz sürekli temizle çalışması yapıyor. Çalışmalarda yaklaşık 2 bin ton tuz harcadık. Milyonlarca liraya mal olan işi kendi ekiplerimiz ve ekipmanlarımızla hiç para vermeden en güzel şekilde yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesinin nasıl hizmet verdiğini de en güzel şekilde göstermiş olduk. Kar yağışı devam ettiği sürece, çalışmalarımız devam edecek." - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement