Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Kars ve Ardahan'da etkili olan tipi, vatandaşlara zor anlar yaşattı.

06.01.2015 16:40

Kars'ta etkili olan şiddetli tipi nedeniyle 40 araç yolda mahsur kaldı.

Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ile İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kars- Digor karayolunda etkili olan tipi nedeniyle yolu trafiğe kapattı.

Yola zincirsiz çıkan çok sayıda araç da Digor ilçesi Dağpınar beldesi mevkisinde mahsur kaldı. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğünden yardım isteyen sürücüler, yaklaşık 5 saat mahsur kaldıkları yerden ekiplerin çalışmasıyla kurtarıldı.

Yoldaki buzlanmadan dolayı araçları yoldan çıkan ve tipinin etkisiyle zor anlar geçiren 2 kişiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ulaştı.

Karayolları 18. Bölge Müdürü Turan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan- Göle, Kars-Digor ve Kars- Sarıkamış karayolunda şiddetli tipinin etkili olduğunu söyledi.

Bölge müdürlüğü olarak yaklaşık 50 aracı kurtardıklarını ifade eden Yılmaz, "Can ve mal güvenliği açısından bazı yolları kapattık, bazılarını da kontrollü olarak trafiğe açıyoruz. Vatandaşlarımız yola kesinlikle zincirsiz çıkmasınlar. Biz ekiplerimizle 24 saat görev başındayız" dedi.

Bu arada, bölgede mahsur kalan vatandaşları görüntülemek için yola çıkan bazı gazeteciler de kar ve tipinin etkisiyle kapanan yolda mahsur kaldı.

-Sarıkamış'ta telesiyejler durduruldu

Sarıkamış ilçesinde de aralıklarla devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Kar kalınlığı kent merkezinde 25, Cıbıltepe Kayak Merkezindeki 2. etap pistlerde ise 65 santimetreye ulaştı.

Fırtına nedeniyle Cıbıltepe Kayak Merkezindeki telesiyejler güvenlik amaçlı durdurulurken, kayak tutkunları kendi imkanlarıyla 1. etap pistte kayak yaptı.

İlçede eğitime 1,5 gün süreyle ara verilmesini fırsat bilen çocuklar da mahalle aralarındaki yollarda kızaklarla kaymanın keyfini sürdü.

-Ardahan

Yoğun kar yağışı ve tipiden dolayı Ardahan-Göle karayolunun ulaşıma kapandığı kentte, çok sayıda araç yolda mahsur kaldı.

Karayolları ekipleri araçlara ulaşmak için çalışma başlatırken, Ardahan- Posof yolundaki çalışmalar da halen devam ediyor.

Vatandaşlardan Sebahattin Sarıçam, tipi nedeniyle yolda ilerleyemediklerini bildirerek, "Tipi neredeyse aracımızı götürüyor. Şimdie kadar böyle bir tipi görmedik" dedi.

Tepeler köyü mevkisinde buzlanma nedeniyle yan yatan bir otobüsteki 34 yolucu da AFAD ekipleri tarafından kurtarılarak başka otobüse nakledildi. - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement