Yurtta Kış - Son Dakika
Güncel

Yurtta Kış

Yurtta Kış

Tunceli İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapalı 300 köy yolunun açılması için çalışmalarını sürdürüyor Tunceli Erzincan karayolunun Cankurtaran mevkisinde tipi ulaşımda aksamalara yol açıyor Kentte kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve engelli personel yarın idari izinli sayılacak.

06.01.2015 19:29

Tunceli İl Özel İdaresi ekipleri, ulaşıma kapalı 300 köy yolunun açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Tunceli merkeze bağlı Çiçekli köyü mevkisinde yürütülen karla mücadele çalışmalarına katılan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yıldırım, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "İki gündür devam eden kar yağışı nedeniyle merkez ve 7 ilçemizde hemen hemen tüm köy yollarımız kapalı" dedi.

İl Özel İdaresi olarak kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için yoğun çaba sarf ettiklerini belirten Yıldırım, "Taşımalı eğitim yapılan köylerimiz başta olmak üzere grup köy yollarımızı, yine hastaneden aldığımız listeye göre özellikle diyaliz hastalarımızın bulunduğu köyler ile karakol yollarımız öncelikli olmak üzere yol açma çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz" diye konuştu.

Kar yağışı ve tipinin çalışmaları güçleştirdiğine dikkati çeken Yıldırım, "Özellikle yükseklerde rüzgar ve tipi çalışmalarımızı olumsuz etkilemektedir. İl Özel İdaresi olarak köy yollarımızın ulaşıma açılmasını sağlamak için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz" ifadelerini kullandı.

Tunceli- Erzincan karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor

Tunceli-Erzincan karayolunun 1900 rakımlı Cankurtaran mevkisinde tipi, ulaşımda aksamalara yol açıyor.

Karayolları 86. Şube Şefi Aydoğan Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tunceli-Erzincan karayolu Pülümür ilçe çıkışı ile Mutu köprüsü arasında kalan mesafede, özellikle de Cankurtaran mevkisinde zaman zaman kar yağışı ve yoğun tipi etkili olmaya devam ediyor. Bu nedenle karayolunda ulaşımı kontrollü olarak sağlıyoruz. Karayolunda zaman zaman araçlar mahsur kalıyor, ulaşım kısa süreli duruyor. Ekiplerimiz, mahsur kalan sürücülere yardımcı olup yolu ulaşıma açıyor" diye konuştu.

Sürücülerden trafik işaret ve işaretçilerine uymalarını, zincirsiz ve çekme halatsız yola çıkmamalarını isteyen Ergün, "Ekiplerimiz karayolunu ulaşıma açık tutmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor" dedi.

Rüzgar çatıları uçurdu

Tunceli il merkezinde kar yağışı, öğleden sonra yerini kuvvetli rüzgara bıraktı.

Kuvvetli rüzgar nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü hizmet binasının, Şehit Nurgül-Bayram Aladağ İlkokulunun, Dersim Anadolu Lisesinin, TOKİ konutlarından bazılarının ve bazı apartmanların çatısı uçtu; çok sayıda ağaç ve elektrik direği devrildi.

Fırat Elektrik Dağıtım AŞ'den edinilen bilgiye göre, bazı noktalarda elektrik direklerinin devrilmesi ve tellerin kopması nedeniyle merkeze bağlı bazı köylerle Pertek, Çemişgezek, Hozat ve Nazımiye ilçelerine elektrik verilemiyor.

Tunceli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Tunceli'de olumsuz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında görevli engelli ve hamile personelin yarın idari izinli sayılacağı belirtildi.

Valilik, vatandaşları kuvvetli rüzgar nedeniyle oluşabilecek durumlara karşı uyardı.

Açıklamada, "Vatandaşlarımızın çatı uçması, ağaç ve elektrik direği devrilmesi gibi kazalara karşı dikkatli olması ve gerekiyorsa sokağa çıkmaması önemle duyurulur. Fırtınanın sabaha kadar sürmesi beklenmekte olup, vatandaşlarımızın dikkatli ve duyarlı olması gerekmektedir" denildi.

Pertek'te feribot seferleri iptal edildi

Pertek- Elazığ arası ulaşımı sağlayan feribot seferlerinin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildiği bildirildi.

Pertek Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle feribot seferleri bugün için iptal edilmiştir. İlçemizde yaşanan fırtına ve bunun neticesinde Keban Barajındaki dalgalar sebebiyle feribot seferleri durdurulmak zorunda kalınmıştır" ifadelerine yer verildi. - Tunceli

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement