Yurtta Kış - Son Dakika
Yerel

Yurtta Kış

Ordu'da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi 86 ekip ve 295 iş makinesiyle karla mücadeleyi sürdürüyor.

18.02.2015 18:01

Ordu'da özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı nedeniyle Büyükşehir Belediyesi 86 ekip ve 295 iş makinesiyle karla mücadeleyi sürdürüyor.

Kentte iki gündür etkili olan kar yağışı dolayısıyla özellikle yüksek kesimlerde kar kalınlığı bir metreye ulaştı. Ordu Büyükşehir Belediyesi, 86 ekip ve 295 iş makinesiyle karla mücadeleyi sürdürürken, kapanan mahalle yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Belediye Başkanı Enver Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, kar yağışının yüksek kesimlerde etkili olmaya devam ettiğini söyledi.

Aldıkları tedbirlerle herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmadıklarını ifade eden Yılmaz, kapanan yolların açılmasında hasta ve cenaze olan mahallelere öncelik tanıdıklarını dile getirdi.

Ekiplerin mesai saati gözetmeksizin çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Yılmaz, "Geçtiğimiz ay yaşanan yoğun kar yağışında Ordu Büyükşehir Belediyesi önemli bir mücadele sergilemiş, neredeyse gün içerisinde birçok bölgenin yolları açılmıştı. Vatandaşlarımızın cenaze ve hastalık gibi durumları bu müdahalelerde önceliğimiz olmuştu. Bu kez de aynı düşünce ve programla hareket ediyoruz. Yüksek kesimlerde kar çok etkili oluyor ancak Ordu Büyükşehir Belediyesi ekipleri 24 saat boyunca görevini sürdürüyor" diye konuştu.

Vatandaşların acil durumlarda 444 10 52 nolu telefondan görevlilere ulaşabileceklerine işaret eden Yılmaz, hizmetlerin aksamaması için asılsız ihbarlarda bulunulmamasını istedi.

Samsun

Samsun-Ankara karayolu Havza mevkisinde yoldaki buzlanma nedeniyle geçişine izin verilmeyen tırların sürücülerine Türk Kızılayı'nca kumanya dağıtıldı.

Yaklaşık 300 tır, trafik ekiplerince Üniversite Kavşağı mevkisinde bekletildi. Türk Kızılayı Havza Şubesi, Havza Belediyesinin de katkısıyla tır sürücülerine kumanya ulaştırdı.

Türk Kızılayı Havza Şubesi Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Çörekçioğlu, kötü hava şartlarından ötürü bekletilen tır sürücülerinin kumanya ihtiyacını gidermeye çalıştıklarını aktardı.

Sinop

Sinop İl Özel İdaresinden alınan bilgiye göre, kar yağışı sonucu merkezde 3, Gerze'de 18, Erfelek'te 12, Dikmen'de 18, Ayancık'ta 59, Boyabat'ta 6, Durağan'da 10, Saraydüzü'nde 1 ve Türkeli'nde 18 olmak üzere 145 köyle ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı yolları ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurtta Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement