Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Adana'ya Ulusal ve Uluslararası Müsabaka Vereceğiz" - Son Dakika
Güncel

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Adana'ya Ulusal ve Uluslararası Müsabaka Vereceğiz"

Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: "Adana\'ya Ulusal ve Uluslararası Müsabaka Vereceğiz"

Adana / DHA Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yüzmede yüksek potansiyele sahip olan Adana'ya pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi.

03.02.2015 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana/ DHA

Türkiye Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan, yüzmede yüksek potansiyele sahip olan Adana'ya pozitif ayrımcılık yaptığını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklama göre Bozdoğan, bir dönemler yüzme ve sutopu milli takımının yarısından fazlasının Adana'dan oluştuğunu, kendisinin de rekorlar kırdığını ve Adana'dan milli takımlara gittiğini anımsatarak, kentin eski başarıları yakalaması için Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi'ni (TOHM) projesi kapsamına aldığını kaydetti.

TOHM'un Adana'nın yanı sıra Kayseri, Bursa, Ankara ve Trabzon illerinde bulunduğunu ifade eden Bozdoğan, hedeflerinin 2016 Brezilya, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'na yeni sporcular göndermek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

"Öncelikle yüzmede defalarca rekorlar kırdım ve önemli dereceler yaptım. Adanalı olmaktan her zaman gurur duyarım. Spor sevdalısı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin desteğiyle yüzmede Adana yeni atılımlar yaşıyor. Bu nedenle, pozitif ayrımcılık yaparak TOHM Projesi için en deneyimli yabancı Antrenörü Alman Martin Grabowski'yi Adana'ya gönderdik. Aynı zamanda Almanya Eski Milli Takım Antrenörü olan Martin'in Adana'ya çok yararı olacağına inanıyorum. Özellikle her zaman yardımlarını gördüğümüz İl Spor Müdürü Fazlı Bayram Hadi'nin desteğiyle açık havuzun suyunu ısıtarak 12 ay antrenman yapılmasını sağlaması çok isabetli olacak. Organizasyon konusunda iyi bir ekibe sahip olan Adana'ya ulusal ve uluslararası müsabaka vereceğiz."

Bozdoğan, Martin Grabowski'nin çevre illeri de ziyaret edeceğini, bölge antrenörlerine de eğitim vereceğini ifade etti.

"YOGUN TEMPODA ULUSLARARASI YARIŞLARA GİDECEĞİZ"

Yoğun tempoda uluslararası yarışmalara gideceklerini, yakın hedefte Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda özellikle Defne Kurt'tan madalya beklediğini ifade eden Bozdoğan, "Bunun yanı sıra 25-3 Temmuz 2015 tarihleri arasında Tiflis'te gerçekleştirilecek Yıldızlar Avrupa Gençlik Oyunları'na (EYOF) 12 sporcu ile gideceğiz. En büyük hedefimiz, 2016 Brezilya Olimpiyat Oyunları'nın (A) Barajı için 24 Temmuz- 9 Ağustos tarihleri arasında Rusya'nın Kazan Kenti'nde yapılacak Dünya Şampiyonası'nda barajı aşmaktır. Başta Zeynep Güneş olmak üzere diğer sporcuların da olimpiyat barajını geçmelerini bekliyorum" diye konuştu.

Bozdoğan, Adana'yı daha çok ziyaret edeceğini, milli takımlara yeni yetenekler kazandırılması için Anadolu'ya da çok önem verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzme Federasyonu Başkanı Bozdoğan: 'Adana'ya Ulusal ve Uluslararası Müsabaka Vereceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement