Zambiya'dan Bir İlk - Son Dakika
Dünya

Zambiya'dan Bir İlk

Afrika açılımını sürdüren Türkiye, bu hafta bir ilke tanık olacak.

07.07.2014 12:12

Afrika açılımını sürdüren Türkiye, bu hafta bir ilke tanık olacak. Afrika ülkelerinden Zambiya'dan Türkiye'ye ilk defa Dışişleri Bakanı düzeyinde bir ziyaret gerçekleşecek. Zambiya Dışişleri Bakanı Harry Kalaba, 7-10 Temmuz 2014 tarihlerinde Türkiye'ye bir ziyarette bulunacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun daveti üzerine gerçekleşecek ziyaret, iki ülkenin karşılıklı olarak Büyükelçilik açmalarından kısa bir süre sonra düzenleniyor. Ankara'daki görüşmelerde ikili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alınması, ayrıca Afrika bölgesi ile ilgili konuların görüşülmesi öngörülüyor.

Zambiya heyetinin Ankara'daki resmi temaslarının ardından İstanbul'da ekonomik içerikli toplantı ve görüşmeler gerçekleştirmesi de planlanıyor.

Ziyarete ilişkin olarak Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Afrika'nın stratejik ortağı olan Türkiye, Kıta ile Ortaklık Politikası çerçevesinde, Afrika'da barış ve istikrarın tesisine katkıda bulunmakta ve bölge ülkelerinin siyasi, ekonomik ve sosyal kalkınmalarını desteklemektedir" deniliyor. Açıklamada şöyle devam ediliyor.

"Sözkonusu ziyaret, Zambiya'yla eşit ortaklık ve karşılıklı fayda temelinde gelişen ikili ilişkilerimizde önemli bir aşamayı teşkil edecek olup, Afrika ile kapsamlı işbirliğimizin de somut bir tezahürünü oluşturacaktır."

(CN/ÖZK

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Zambiya'dan Bir İlk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement