Zana ve Önder'in Erbil Temasları - Son Dakika
Güncel

Zana ve Önder'in Erbil Temasları

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Zana ve HDP İstanbul Milletvekili Önder, IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani'yle bir araya geldi.

23.07.2014 14:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani'yle görüştü.

IKBY hükümetinin resmi sitesinde yayımlanan açıklamaya göre Barzani, Kürt sorununun ilerleme kaydetmesinde, çözüm sürecinin yasalaşmasını "çok önemli bir adım" olarak değerlendirdi.

Barzani, Kürt sorununun, barışçıl yollarla çözüme kavuşması için atılan adımları desteklediklerini belirterek, "Kürdistan bölge hükümeti, çözüm sürecinin başarılı bir şekilde sonuçlanması için gerekli tüm desteği sağlamaya hazırdır" ifadesini kullandı.

Leyla Zana da çözüm sürecine verdiği destekten dolayı Barzani'ye teşekkür etti. Zana, çözüm yolunda ilerleme kaydetmede Barzani ve Kürt bölgesel hükümetinin önemli katkılarda bulunduğunu dile getirdi.

Açıklamada, Zana ve Önder'in, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın bölgedeki son gelişmelerle ilgili değerlendirmesini Neçirvan Barzani'ye ilettikleri belirtildi.

Zana ve Önder, Erbil temasları kapsamında dün IKBY Başkanı Mesut Barzani tarafından kabul edilmişti. Zana, Önder, Pervin Buldan ve İdris Baluken'den oluşan heyet, cuma günü Kandil'e giderek, Abdullah Öcalan'ın mesajını, KCK yönetimine iletecekler. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zana ve Önder'in Erbil Temasları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement