Zehra Taşkesenlioğlu: "Türkiye Kentsel Dönüşümle Tanıştı" - Son Dakika
Yerel

Zehra Taşkesenlioğlu: "Türkiye Kentsel Dönüşümle Tanıştı"

Zehra Taşkesenlioğlu: "Türkiye Kentsel Dönüşümle Tanıştı"

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarına Erzurum Merkezde devam ettiÖzel bir Eğitim kurumunda öğretmenlerle bir araya gelen Zehra Taşkesenlioğlu, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, çağdaş ve gelişmiş toplumlar eğitimle sağlandığını hatırlattı.

16.10.2015 11:50

AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, seçim çalışmalarına Erzurum Merkezde devam etti

Özel bir Eğitim kurumunda öğretmenlerle bir araya gelen Zehra Taşkesenlioğlu, öğretmenlik mesleğinin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, çağdaş ve gelişmiş toplumlar eğitimle sağlandığını hatırlattı. AK Parti politikalarında eğitim ayrı bir yerinin bulunduğunu belirten Taşkesenlioğlu, özellikle okul ve öğretmen atamalarında istenilen seviye olmasa bile geçmiş yıllara oranla gelişme sağlandığını söyledi. Okul sayısı konusunda yetersizlik yaşandığı dönemin artık geride kaldığını dile getiren Taşkenlioğlu "Hepimiz hatırlarız. Fiziki yapısı çok kötü olan, hatta bir okulda olması gereken araç ve gereçlerden yoksun, ilkel yöntemlerle eğitim yapıldığını hatırlıyoruz. Geldiğimiz noktada AK Parti'nin Eğitim konusunda ileri seviyede bir çok yeniliklere imza attı.Başta kitap konusunu ele alan AK kadrolar, ülke genelinde ilk ve orta eğitimde ders kitapları ücretsiz dağıtılarak, veliler bu yükten kurtarıldı. En önemlisi ise bu ders kitaplarını bizim tarih, kültür ve inançlarımız yönünde doğru bilgilerin yer alması ve buna göre eğitim verilmesi sağlandı. Bir sınıfta 40-50 öğrencinin ders gördüğü zamanlar artık geride kaldı. Yeni ve gelişen teknolojiye uygun okul ve derslikler yapılırken, bunun yanında yine teknolojik eğitim araç ve gereçlerle öğrencilerimiz, çocuklarımız tanıştırıldı" diye konuştu.

Eğitim görmesi gereken engelli çocuklara yönelik iyileştirmelerden bahseden Taşkesenlioğlu, AK Partili yerel yönetimlerin engelli çocuklara yönelik faaliyetlerinin bulunduğunu söyledi. Rehabilitasyon merkezlerinde engelliler ile ilgili iyileştirmeler ve belediyenin bu konuda daha fazla çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Taşkesenlioğlu, Öğretmenlerin çok zor ve özverili bi iş yaptıklarını kendisinin de down sendromlu bir yeğeni olduğunu belirtti.

TÜRKİYE KENTSEL DÖNÜŞÜMLE TANIŞTI

Erzurum Yakutiye İlçesi Mahallebaşı ve Hilal Kent semtlerinde esnaf ve halkla buluşan Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, gezi esnasında vatandaşların büyük ilgisiyle karşılaştı. Özellikle Mahellebaşı'nda vatandaşın konut ve kentsel dönüşüm konularında istekleriyle karşılaşan Taşkesenlioğlu, "Biliyorsunuz halkımız Kentsel Dönüşüm cümlesi ile AK Parti iktidarı ile tanıştı. Ülke genelinde her kesimin konut ihtiyacını karşılamak için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) çeşitli şehirlerde büyük projeler gerçekleştirdi. Bu projelerden Erzurum'da faydalandırıldı. Söz konusu 13 yıl içinde Erzurum'da TOKİ tarafından Hasani Basri, Çat Yolu üzeri, Yıldızkent, gibi semtlere yüzlerce konut yapıldı. Sağlıklı şartlarda vatandaşın yaşamasını sağlanırken, aynı zamanda Erzurum harabe bir görünümden kurtarılmış oldu. Tabi TOKİ'nin projeleri bunlarla kalmadı, Abdurrahman Gazi Türbe yolu üzerinde eski Mal Meydanı olarak bilinen mevkide bitmek üzere olan yine bir konut projesinin yanında, yine Büyükşehir Belediyemizin Kombina ve çevresinde konut projesi bulunmaktadır" diye konuştu.

Halk Eğitim Merkezi, Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK), Erzurum Halk Sağlığı İl Müdürlüğü, Gençlik Aktivasyon Merkezi inşaatı, Erzurum Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ESMEK ve Hilalkent ESMEK gibi yerleri de ziyaret eden Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Gençlik projelerine destek veren Şebnem Kültür ve Sanat Merkezi'nde hanımlara AK Parti 1 Kasım Seçim Beyannamesi ile Kasım Seçimlerini önemini anlattı. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zehra Taşkesenlioğlu: 'Türkiye Kentsel Dönüşümle Tanıştı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement