Zeytinde Verimlilik ve Kalite Çalıştayı - Son Dakika
Ekonomi

Zeytinde Verimlilik ve Kalite Çalıştayı

Zeytinde Verimlilik ve Kalite Çalıştayı

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, kısa adı KOBİDER olan Kobi Girişimci İş Dünyası Derneği tarafından ’Zeytin Yağı Üretiminde Verimlilik, Kalite Artışı ve Markalaşma ile Dünya Pazarlarına Açılma Çalıştayı’ düzenlendi.

17.11.2014 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, kısa adı KOBİDER olan Kobi Girişimci İş Dünyası Derneği tarafından 'Zeytin Yağı Üretiminde Verimlilik, Kalite Artışı ve Markalaşma ile Dünya Pazarlarına Açılma Çalıştayı' düzenlendi.

Ayvalık'ta Sanat ve Eğitime Destek Derneği bünyesindeki Cafedemia'da yapılan çalıştaya KOBİDER Başkanı Sezgin Sezer, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nden Prof. Dr İsmet Göçer, Bayburt Üniversitesi'nden Doç. Dr. Burhan Altan, akademisyenler ile yağ ve zeytin üreticileri katıldı. Teşvikler, Ekonomi Bakanlığı'nın zeytin yağı üreticilerine sağladığı markalaşma, kurumsallaşma ve dış ticaret desteği, AB yolunda ilerleme, ticaret hacmini geliştirme çalışmaları ele alındı. Çalıştayın organizatörü Necla Kaymaz, kurulacak birlik bünyesinde bir dış ticaret şirketi bulunacağını, strateji geliştirme ve devlet teşviklerinden üreticinin yararlanmasını sağlamanın yanı sıra bilimsel projeler yapılacağını belirtti.

Merkezi İzmir olması planlanan Ege Zeytin Ürünleri ve Üreticileri Birliği'ni kurulmasına ait ilk toplantı olduğu belirtilen çalıştayla ilgili açıklamalarda bulunan KOBİDER Başkanı Sezgin Sezer, tüm Ege Bölgesi'ni kapsayacak birlikle beraber bir dış ticaret şirketi kurularak ihracatın arttırılmasının yanı sıra, yurt dışında bir başka şirket daha kuracaklarını söyledi. Sezer, "Ama asıl gayemiz, zeytinin var ve yok yılları arasındaki yüzde 75'lik farkı kapatmak, rekoltenin tahmin edilmesini sağlayan uzaktan takip sistemini kurabilmektir" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Zeytinde Verimlilik ve Kalite Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement