Zonguldak'ta Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Zonguldak'ta özellikle ulaştırma projeleri, ulaştırma yatırımları, ticaretin, ekonominin, ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarıdır.

09.12.2016 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, " Zonguldak'ta özellikle ulaştırma projeleri, ulaştırma yatırımları, ticaretin, ekonominin, ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarıdır." dedi.

Arslan, Zonguldak Limanında Filyos Limanı Temel Atma ve yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, denizciliği tekrar devlet politikasını haline getirerek iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

"Zonguldak'ta özellikle ulaştırma projeleri, ulaştırma yatırımları, ticaretin, ekonominin, ülke kalkınmasının olmazsa olmazlarıdır." diyen Bakan Arslan, "Bu projelerin öneminin farkında olan bir cumhurbaşkanımız var. Marka olmuş bir başbakanımız var. Biz dolayısıyla sizlerin izinde 240 bin çalışma arkadaşımızla projeleri bir bir bitirip insanımızın hizmetine sunacağız." ifadesini kullandı.

"Hayata dair umudu güçlendiriyoruz"

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya da Türkiye'nin güçlü ekonomi politikaları sayesinde çevresinde yaşanan savaşlara, göç ve alçak darbe girişimine rağmen kalkınmaya ve yatırım hanelerini arka arkaya hayata geçirmeye devam ettiğini belirtti.

Bir taraftan kıtalararası köprüler yaparken bir taraftan da insanı ve toplumu yaşatan gönül köprüleri inşa ettiklerini vurgulayan Kaya, şunları kaydetti:

"Hayata dair umudu güçlendiriyoruz. Bu güvenle aileyi güçlü kılan sosyal politikalar üretiyoruz. Aile güçlü olursa toplum da güçlü olur. Güçlü toplumsa geleceğe umutla bakan güçlü Türkiye demektir. Çocuklarımızı geleceğe hazırlarken elbette milli ve manevi duygularla bir nesil yetiştirmek için gayret sarf ediyoruz. Son 12 yılda kuruluş bakımından ailesinin yanına döndürdüğümüz çocuk sayımız 11 bin 118'dir. Bugün itibarıyla Türkiye'de sosyal ekonomik destek hizmetiyle koruma altına alınmadan aile yanında desteklediğimiz çocuk sayımızda 79 bine ulaşmış durumdadır. Yurtta kalan çocuklarımız içinde sevgi evi projelerimizi gerçekleştirmeye devam ediyoruz."

"Hizmetlerimiz gelişerek devam edecek"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Zonguldak'ta sağlıkla ilgili üç büyük açılışı gerçekleştireceklerini bildirerek, "AK Parti iktidara geldiği günden bugüne kadar milletimizin sağlık hizmetlerine ulaşması için elinden gelen her gayreti gösterdi. Sağlıkta dönüşüm programıyla artık gerek ambulans, gerek hastane hizmetleri açısından rahatça ihtiyacımız olan hizmetleri görüyoruz. Bu yatırımlarımız, bu hizmetlerimiz gelişerek devam edecek." diye konuştu.

Bakan Kılıç

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da bir grup Zonguldak Kömürsporlu taraftarın "Stat yapsana" tezahüratları üzerine, "Bugün burada Zonguldak'a kazandırılacak Filyos Liman Projesi'nin temel atma töreni için geldik. Bu yaza kadar gençlik merkezlerimiz aynı zamanda sporcu fabrikamız ve alt yapı tesislerimiz devam ediyor. Mevcut Zonguldakspor'un stadı çalışmaları için çalışmalar sürüyor." ifadesini kullandı.

Vali Kaban

Zonguldak Valisi Ali Kaban ise Filyos Vadi Projesi'nin çok önemli bir ayağı olan Filyos Limanı'nın temel atma töreni için toplandıklarını anımsatarak, Filyos Limanı'nın gerçekleşmesiyle bölgeye çok sayıda özel sektör yatırımının geleceğini söyledi.

Genel olarak bakıldığında Filyos Vadi Projesi bölgedeki ekonomik kalkınmayı tetikleyecek, ulusal ve uluslararası ölçekte yatırım gelmesini sağlayacak, yeni istihdamlar oluşturarak bölgeyi lojistik üs haline getirerek bölgeye büyük ekonomik katkı sağlayacağını dile getiren Kaban, "İlimiz ve bölgemize can suyu olacağını değerlendirdiğim Filyos Limanı'nın yapımına başlanacak olması nedeniyle teşekkürlerimi arz ediyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement